Surfer's Paradise on osa Gold Coastia eli itarannikon paalomakeskusta. Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, taalla pilvenpiirtajien toimistot on korvattu hotellihuoneilla ja nettikahvilat fine dining-ravintoloilla. Aika kuluu kylla mukavasti ilman jatkuvaa rahankulutusta. Rannalla on mukava olla, mutta tuulella hienojakoinen hiekka puskee joka paikkaan. Toiset taas nauttivat tuulesta taysin siemauksin.

233522.jpg
Semmoinen rantamaisema.

---
Surfer's Paradisen ymparistossa on etelaisen pallonpuoliskon kovimmat huvipuistokyydit.

Koska adrenaliini on mukava asia, piti suunta ottaa 20 kilometrin paahan valtatien varteen, jossa kohoaa todellinen rahankulutuskeidas. Viisi erilaista huvittelukeskusta seka jattilaismaiset pysakointialueet luovat todellisen massatunnelman.

Tunnetusti massa maksaa, ja massaa pitaa kohdella hyvin. Niinpa Dreamworldissa tarjoiltiin maailman kovimmat vapaapudotuskyydit.

233527.jpg
Tower of Terror, 120 metria korkea torni.

Menimme hyvauskoisina Mega Drop-nimiseen laitteeseen. Torni kohosi korkealle, mutta vasta juuri, kun olimme jo lahdossa, kysyin laitteen valvojalta, etta kuinkas lujaa talla mennaan. 135 km/h oli hymyileva vastaus.

Yleensa naissa tornivehkeissa parhaan tunnelman tuo kanssamatkustajien kirkuminen ja huuto. Kun meidan rekkimme jysahti alaspain, olivat kaikki kahdeksan kyytilaista hiiren hiljaa. Kurkustani ei lahtenyt pihahdustakaan, silla jokin vaisto varmaankin sanoi, etta nyt mennaan kuoleman rajamailla.

Kun nousin kyydista, koko kroppa tarisi. Yksi elamani hienoimmista kokemuksista, ehdottomasti. Ja tietenkin sita piti kokeilla uudestaan.

---

233511.jpg
Laguunissa oli mukava kelluskella.

Wet'n'Wild on iso vesihuvipuisto. Parhaimmillaan vauhdit nousivat 50 kilometriin tunnissa. Se oli kivaa. Yritin myos ottaa useampia kuvia, mutta yrittakaapa huviksenne menna vesipuistoon kameran kanssa. En viitsinyt leimautua tirkistelijaksi, joten kuvasato jai hyvin laihaksi.