Tänään oli hyvä laskupäivä, löysimme vielä varjon puolelta koskematonta syvää lunta. Aurinko paistoi ylhäällä ja pilvet tekivät laaksosta kullanvärisen uima-altaan. Alkuillasta alkoi lumisade, joten eiköhän tämä taas tästä hiljalleen.

Tänään tuli mäestä myös kiire töihin, kun huomasin kolmelta mäessä, että tunnin päästä alkaa vuoro. Vauhdilla mäet alas, traverset täysillä ja suihkun kautta lasinkeruuseen. Fiilis ei ollut mikään paras.


Eniten töissä ärsyttää ihmisten pohjalimalasit. Jos jäljellä on alle puoli senttiä bisseä ja se on seisonut paikallaan yli kymmenen minuuttia, voisi tyhmempi luulla, että juoma on juotu. Kun blokkarina ottaa lasin ihmisiä silmiin katsoen, että jokos tämän voi viedä, niin eikös hetken päästä joku huutele takaapäin. Noh, juopa vielä limat pois, varsinkin kun iso bisse maksaa järkyttävät 3,5 euroa.

Tänään oli hauska nähdä suomituristeja pitkästä aikaa. Heiltä on sentään helppo kysyä, että voikos tyhjännäköisen lasin jo viedä. Yleensä vastaus on hölmistynyt katse ja ”joo”.. Aina yhtä hauskaa yllättää suomella.