27-vuotias englantilaisnainen, joka työskenteli huostaan otettujen lasten kanssa. Työ oli vaativaa sekä henkisesti että psyykkisesti. Viimeinen tippa oli 14-vuotiaan teinipojan kilahtaminen. Teini puri naista vasemmasta ranteesta ja oikeasta olkapäästä. Tilanteen purkamisen jälkeen nainen päätti lähteä Australiaan.

Neljä eteläkorealaista nuorukaista. Koska liut ja jinit menevät ulkomaalaisilta sekaisin, esittelevät he itsensä Bruceksi, Johniksi, Gregoriksi tai Simoniksi.

29-vuotias skotlantilainen elektroniikkainsinööri on ollut matkan päällä 17 kuukautta. Hiljainen, syvää skottia puhuva sankari on kiertänyt yksin Aasiaa ja Australiaa. Kavereita ja perhettä tulee kuulemma ajateltua, mutta parin – kolmen kuukauden reissaamisen jälkeen ei enää niin paljon.

235872.jpg
Tehotuotettuja laatusipsejä rinkankantajien illanvietossa.

21-vuotias saksalaisnaisen työpaikka on kehitysvammaisten koulussa. Nyt hän kirjoittaa viikoittain kirjeen koululle ja kertoo, mitä on tehnyt, mitä tapahtunut, ketä tavannut.

Parikymppinen saksalaispoika pelaa käsipalloa mestaruussarjassa. Keväällä pelasi koripalloa kavereidensa kanssa ja hyppäsi donkkiin, mutta menetti tasapainonsa ja putosi kyynärpäänsä päälle, ei onnekseen heittokäden. Kahden rautaputken ja tiiviin kuntoutuksen jälkeen käsi ei taivu kuin 100 asteen kulmaan, mutta surffaaminen sujuu.

22-vuotias brittinainen kysyi, mitä sisu tarkoittaa. Positiivista itsepäisyyttä, gutsin omaamista, vastasin. Näyttää kyynärvarttaan, jossa muutaman sentin pituinen tatuointi sanoo "SISU". Hyvä, jotain sellaista ajattelinkin sen tarkoittavan, sanoo.