Skootterilla ajaminen on talviaikaan vaarallista. Varsinkin, jos vehkeessä ei ole nastarenkaita. Yhden hyvin hitaasti edenneen ajomatkan jälkeen päätin hankkia bussikortin. Kesän aikana kesäduunareiden kanssa keskusteltuani nimittäin kuulin ja ymmärsin, että Lappeenrannassa on itse asiassa ihan toimiva bussijärjestelmä.

Olen nyt reilun viikon ollut vähän ulkona. Sinällään siinä ei ole mitään uutta eikä pelättävää, koska reissussakin on hauskaa ja jännittävähköä kokeilla, että mihin joukkoliikenneväline vie. Mutta nyt se ei ole niin hassunkreisiä, koska tavoitteenani on ehtiä töihin. Ja töistä poiskin.

Ken puhuu julkisen liikenteen hyödyistä, on varmasti isosta kaupungista kotoisin. Jos Lappeenrannassa missaa bussin lähiöstä keskustaan, täytyy seuraavaa odottaa puoli tuntia. Varsinkin aamuisin se on pitkä aika. Ja silloin, kun töistä on saanut lähteä luvan kanssa pois. Tunnin venailu 20 minuutin ajoja varten tuntuu jotenkin turhauttavalle. Ihan aina ei jaksa ajatella afrikkalaisittain, että ei tässä mitään kiirettä ole. Vaikka elämä ei olekaan minuuteista kiinni, niin mieluummin niitä minuutteja viettäisi kotonaan kuin jäisellä bussipysäkillä. Jos ihmisten haluttaisiin käyttävän enemmän julkisia, niin pitäisihän niitä palveluita silloin olla joustavasti tarjolla. Haluaisin suunnitella elämääni omien menojeni tahtiin, en bussien kulkurytmien mukaan.

Eilen katsoin taas väärästä kohtaa väärää bussilinjaa ja odottelin seuraavaa yhteyttä 25 minuuttia. Tuli vain mieleeni, että miksei bussien liikehdintää voi seurata kännykän kautta? Kai gps:n kautta voisi toteuttaa palvelun, jolla haluamansa bussilinjan bussien paikkoja voisi seurata reaaliaikaisesti. Sen avulla voisi välttää turhan odottelun kovassa pakkasessa, kun kännykän ruudulta näkisi, että missä kohtaa bussi tarkalleen on.

Samalla näkisi myös linjan, mihin vehje on menossa. Voisi harrastaa kotiseutumatkailuakin, kun uskaltautuisi uusien bussilinjojen kyytiin, kun kännykästä näkisi näppärästi reitin.

Ok, voihan nuo kaikki selvittää aikatauluistakin, mutta entä sitten. Moni käyttää wikipediaa, vaikka tietosanakirjoissakin on paljon faktaa.

---
En jaksanut lähteä katsomaan futista baariin, joten viritin läppärin Ylen Radio Suomen taajuudelle. Hitto mitä kuraa! Ottelu alkanut, niin yhdeksän minuutin pelin jälkeen otetaan merisää. Siis fakin merisää suoran EM-karsintaratkaisupelin aikaan! Noh, tullaan takaisin ja jatketaan selostusta. Ja 18 peliminuutin jälkeen ollaan kuunneltu uutisetkin. Ei näin, ei näin, ei näin. Mutta laiskuudesta on maksettava jokin hinta, joten näillä mennään.