Etelä-Saimaan urheilutoimituksessa vierähti reilut kolme ja puoli kuukautta.
Parasta kesässä oli ehdottomasti kaikenlainen tietojen syventyminen. Aina aiemmin futis-, koris-, pesis- ja lätkäjoukkueet ovat jääneet aika kaukaisiksi. Olen lähinnä lueskellut otteluselostuksia ja se on jäänyt siihen.

Varsinkin tänä kesänä olen työn puolesta saanut seurata joukkueita läheltä. On ollut mukavaa huomata, että osaan analysoida joukkueiden otteita, jos en nyt tiedä niin ainakin osaan tehdä valistuneita arvauksia, miksi jokin homma ei suju, miten yksittäisen pelaajan tai urheilijan otteet vaikuttavat lopputulokseen ja niin edelleen. Kun työhön kuuluu joukkueiden seuraaminen, on se paljon kokonaisvaltaisempaa kuin pelkästään juttujen lukemiseen ja ehkä nettikeskusteluihin osallistumisen kautta syntyvä tietous.

Myös yleisurheilu on avautunut uudella tavalla. Karsintakisat, urheilusuoritusten tekniikka, eri kierrosten merkitykset ovat aina toki olleet jollakin tasolla hanskassa, mutta myös träk änd fieldsin osalta uskallan puhua tietojen syventymisestä. Siistiä.

Puhumattakaan sitten työn muista hyvistä puolista, kuten useista uusista tuttavuuksista ympäri Suomea, erilaisten toimitusten ja toimintatapojen näkemisestä tai vapauden ja vastuun sopivahkosta suhteesta. Kiva kesäduuni, vaikkakin stressaava ja aikaavievä.

Nyt juhlallinen viikon vapaa - palkaton, mutta kuitenkin. Sitten alkaa talven hiihtojen motivoima hurja työnteko. Mutta siitä vasta joskus viikon kuluttua lisää.