Nyt on kylillä hiljaista. Vaikka töitä pitää vielä tehdä, niin fiilis on aika lomaileva. T-paita ja shortsit päällä on mukava hengailla ja käydä välillä vähän laskettelemassa. Tänään loskahiihtojen sijaan pelattiin Verbierin suuri futisturnaus. Pubin lisäksi joukkueita oli kausilaisilta, muista baareista ja hiihtokouluista.

Ennen virallista turnausta pelattiin päivän ja vuoden odotetuin matsi. Farinetin eli erään after ski -paikan joukkue kaatui odotetusti, kun me jyräsimme varmasti voittoon. Viime vuonna ottelu päättyi kuulemma Farinetin voittoon. Ilmeisesti siitä viisastuneena tänä vuonna kerättiin joukkuetta puolivakavalla ilmeellä, eli meillä pyöri peli välillä jopa ihan oikeasti, vaikka harjoitteluaikaa ennen ottelua oli varttitunti.

Alkuiltapäivästä muutkin joukkueet saapuivat paikalle. En osannut odottaa, että paikalla olisi oikeasti jengiä, mutta niin vain kentän laita oli täynnä ihmisiä.

527543.jpg
Sellaisissa maisemissa pelailtiin.

Oli hauska huomata, että briteille futis taitaa merkitä aika paljon. Viikatteet viuhuivat säärisuojattomille jaloille ja käsillä pelattiin kuin vakavammissakin puulaakipelissä. Meillä oli rento tunnelma, johtuen ehkä hyvästä nesteytyksestä, josta suurin osa pelaajista nautti.

527559.jpg
Jonas kantoi energiajuomaa pelaajille.

Ei sillä, ei kai kukaan entinen futispelaaja voi ottaa liian löysästi. Maalivahtina säästyin pahimmilta taklauksilta, mutta nivuset ovat vähän jumissa. Pikagallupin mukaan en tosin ollut ainoa.

527569.jpg
Isä ehti puoliajalla suorittaa nestetyhjennyksen sekä viettää laatuaikaa jälkeläisensä kanssa.

Illalla on edessä kauden viimeinen puserrus, Beach Party. Häppärit koko illan ja tarjousshakerit luovat epäilemättä kiireisen tunnelman. Toisaalta johan tässä on juostu, mennee rutiinilla.