Onhan se huimaa, etta finski voi havittaa rinkan suoralla lennolla hki-delhi. Tai eihan se ole havinnyt. Ei vaan lahtenyt Helsingista kyytiin. Lento oli pari tuntia myohassa, joten oneworldin toimisto oli lentokentalla yllattaen suljettu, vastahan kello oli vartin yli kolme aamulla.

Ei muuta kuin sotilaiden rynnakkokivaareita vaistellen  "taksiin", ja parin tsast a litl tesnikal problmin kautta paasimme hotellille, jonka kuski yllatykseksemme loysi ihmeen nopeasti. Hotelli oli ennakkoluulojen vastaisesti erittain siisti ja vastaa ehka Suomen kahden tahden pensionaattia. Tosin vessa ei herata luottamusta, vaikkakin siella on eurooppalainen vessanpontto. Ja tuuletusikkunan takana on ilmeisesti pulupariskunta, jotka vetavat serenadia aina yoaikaan. Ja kadulla meidan alapuolella alkaa jokin katupora jyrata heti aamukuudelta. Okei, eli ei ihan Suomen hotelliolosuhteet ehka sittenkaan.

Hotellimme bossi on hoidellut matkatavara-asioitani ja lupasi, etta huomenna rinkka on hotellilla. Toivottavasti, koska ylihuomenna olemme jo Gulmargissa. Saa nahda kulkeeko posti sinne asti, vahan epailen ainakin paikallisten puheiden perusteella. Mutta tahan asti bossin puheet ovat pitaneet paikkansa. Eika paljon muuhun voi tassa tilanteessa luottaa.

Pari huomiota elamanmenosta Delhissa:
- Jokaista mahdollista tyotehtavaa varten on henkilo. Ravintolassa listaa selvitti meille nelja henkiloa. Hotellissa jokaisessa kerroksessa on pari kerrospalvelijaa, respasta vastaa joku, matkavarauksista joku, matkatavaroita kantaa pari tyyppia ja ovimiehiakin on pari. Ja kyseessa on halpa perushotelli, joka vaikuttaa suht hiljaiselta.

-Savusumu peittaa kylan joka puolelta tasaisen varmasti. Aurinko on jatkuvasti punertava.

-Ihan hitosti ihmisia aivan joka puolella. Kavelemassa, pyorailemassa, autoilemassa, hengailemassa... Toisaalta kylilla asuu ilmeisesti 25 miljoonaa kansalaista, joten ei se nyt silleensa ihme ole.

-21 astetta on paikallisten pukeutumistyylin perusteella jo jaatava. Pipot ja takit paassa, autoissa lammitys taysilla.

-Kashmirissa on kuulemma todella, todella kylma. Kylminta pitkaan aikaan. Ainakin miinus viisi, jopa seitseman astetta pakkasta.

-Ruoka on hyvaa ja halpaa. Illallinen kahdelle useammalla erilaisella annoksella ja ekstrauksella kaikkineen 12 euroa.

-Lonely Planetin Intia-kirja maksaa taalla 20 euroa, Suomessa olisi ollut muistaakseni 35. Jos joku tarvitsee halpaa kirjaa helmikuussa, niin ilmoitelkoot.

-Lehmia hengailee oikeasti kaduilla. Ja liikenne on yhta kaaosta.