Taivas pysyi tänään koko päivän sinkissä. Välillä sateli vähän luntakin. Hyvä päivä nukkua, pestä pyykkiä, latailla kameroiden ja lälläreiden akkuja, järjestellä paikkoja, huuhdella juomapussi.

Outo viikonloppu edessä, kun on täysi työpäivä lauantaina. Yleensähän lauantai ja sunnuntai ovat ainakin pubivapaita päiviä, tällä kertaa vaihdoimme kollegan kanssa vuoroja niin, että hänellä on nyt neljän päivän vapaa, minulla ensi viikonloppuna ja alkuviikosta.

47980.jpg

Tänään on taas viikkopaxien viimeinen ilta. Odotettavissa aivan riittävästi taas duunia lasien rahtauksessa.

Kohti kauden loppua mentäessä olen huomannut oman pinnani lyhentyneen, lähinnä työasioissa. Jokin aika sitten annoin asiakkaiden mennä toisinaan ensin, sanoin soria, ekskusemua ja attenzionia, mutta nyt jyrään vain läpi. Jos joku urpo ei tajua muutaman kierroksen jälkeen liikahtaa kun tuntee kosketuksen selässään, työnnän hänet sitten kohteliaan jämäkästi syrjään.

Sinällään oma käytös tuntuu tyhmältä, koska lasinkerääjät näkyvät baarimikkojen ohella eniten asiakkaiden keskuudessa, joten asiakaspalvelua olisi kai hyvä harrastaa. Toisaalta pomotkin sanovat, ettei lattialla tarvitse olla kohtelias, kunhan jyrää läpi. Ei sillä, kyllähän sen nyt parin kauden aikana on itsekin tajunnut, mutta silti, eihän ihmisille ole mukavaa olla epäkohtelias. Eri asia toki on se, kuinka paljon humalainen ihminen muistaa esim. edellisen illan tapahtumista, oliko lasinkerääjä kohtelias vai ei.