Lumisade jatkui läpi yön ja päivän. Ja jatkuu siis edelleen.

Mikä tässä sitten on niin erityistä ja hehkuttamisen arvoista?

Alkukauden lumisateet tarkoittavat sitä, että jos ilmaston lämpeneminen tai muu mörkö ei tee kaudesta kovin oikukasta, alkavat offari- eli rinteiden ulkopuoliset hiihtoalueet olla hyvillä pohjilla.

Vielä juuri millekään offarille ei ole asiaa, koska lunta on niin vähän, että kaikki kivet ja kannot kolisevat ikävästi suksenpohjaan ja kaatumisvaara on ilmeinen. Eikä rahisevista käännöksistä nauti kukaan.

292892.jpg
Voiko parempaa näkymää tässä vaiheessa joulukuuta olla?

Mutta nyt, kun lunta sataa oikein kunnolla, muodostuu vahva pohjakerros. Siis jos nyt ei tule föhntuulta tai muuta, mikä sulattaisi lumen. Eikä sekään vielä haittaisi, jos kelit vähän lämpenesivät, koska silloin pohjan lumipakka kovettuisi ja olisi jämäkämpi. Joka tapauksessa, lumisade näin alkukaudesta on erinomaisen hieno asia. Ja kyläkin näyttää kivemmalta, ihmisillä on paremmat fiilikset ja elämä vaikuttaa taas paljon valoisammalta.

Miksi sitten kaikki ottamani lumisadekuvat ovat pubin terassilta tai muualta kylästä? En nauti juurikaan laskettelusta huonossa näkyvyydessä. Flätti valo tappaa kontrastin, joten laskettelu on kuin menisi sokkona; pinnanmuotoja kuten rinteiden kumpuja on hankalaa nähdä. Siksi jätän hiihdon aurinkoisille keleille ja kauden edetessä tietysti metsähiihdolle.