Nyt, kun omaa autoa ei ole kaytossa, olen joutunut varaamaan hostelleja etukateen lahinna muiden kommenttien ja Lonely Planetin seka esitteiden avulla. Useimmat hostellit kun jarjestavat kyydin linja-autoasemalta hostellille, jolloin rinkan ja repun kanssa ei tarvitse etsia vapaita petipaikkoja.

228331.jpg
Asia, joka ei omalla autolla liikkuessa ollut mukavaa - tankkaaminen. Kuinkakohan suurta osuutta backpackereiden ajelu nayttelee Australian huoltoasemien tilinpaatoksessa?

Esitteissa - yllattaen - jokainen hostelli nayttaa hyvalta. Loytyy hyvat nettiyhteydet, uima-allas, rento ymparisto, halvat surffilaudat.

Tarkeinta hostellissa on kuitenkin tunnelma. Keittiot, joissa on kymmenia varoituslappusia ja kehoituksia siistia jaljet kokkaamisen jalkeen eivat herata luottamusta.

Myos henkilokunta vaikuttaa. Ei, mukavimpia eivat ole olleet nuoret ja natit tytot, vaan ehkapa hieman vanhemmat ihmiset, jotka saattavat jopa omistaa hostellin tai ainakin ovat olleet siella pitkaan toissa. Heilla on kokemusta, nakemysta, yleensa vahemman lappuja keittioissa ja huoneissa seka aivan erilainen, tervetullut tunnelma. Sellaisissa paikoissa viihtyy.

228337.jpg
Joissakin hostelleissa on oma baari, joka on tarkoitettu vain hostellin asukkaille. Siella nakee sita aitoa Australiaa.

Tahan mennessa uskomattomin suoritus on ollut ehdottomasti Brisbanen Somewhere to Go. He vaativat 10 dollarin takuusumman omasta keittiovalinesarjasta. Siihen hintaan saa siis oman lautasen, mukin, veitsen, haarukan ja lusikan kayttoonsa. Toisin sanoen keittiossa ei ole kuin pannuja ja kattiloita.

Olo on todella tervetullut. Kaiken lisaksi tyontekijat eivat ole kuulleetkaan asiakaspalvelusta. En suosittele missaan tapauksessa.

---
Eilen oli surffauspaiva. Puoliksi revahtaneen lonkan, merenpohjaa kyntaneen oikean posken/nenan/otsan ja kipeytyneen olkapaan jalkeen on hyva pitaa pari valipaivaa. Aina tuulet eivat ole suosiollisia. Mutta jos ei muuta, niin opin sukeltamaan kaatuvan aallon ali. Kantapaan kautta...