Tietokoneen huoltaminen on kallista. Saapa nähdä mitä vakuutusyhtiö päättää, kun reilu vuosi sitten 599e maksaneen koneen näytön korjaaminen maksaisi 688e ja alv päälle. Korjauttaakohan noita kukaan, koskaan, missään?

Mutta mitäpä huollon välillä on tapahtunut? Helsingissä on ainakin paistellut viime päivinä aurinko.

1594536.jpg
Lähikadulla.

1594540.jpg
Harmi, että koristekirsikat ovat vain koristeita. Kukkia nimittäin on reilusti.

No mutta, aurinko on jäänyt viime aikoina vähän vähemmälle, kun on noita töitäkin pitänyt tehdä. Olisihan se kiva surffailla ilman, mutta kun tulovirta jää ilman vapaa-ajan antamista muiden käsiin aika heikoksi.

Olen päässyt kyllä kuluttamaan lainattuja vapaitani varsin mielenkiintoisissa hommissa, eli ripustustehtävien opettelussa. Toimenkuvaani kuuluu siis erilaisten objektien, pääasiassa kiinnityspisteiden, ripustaminen areenoiden ja hallien kattopalkkeihin, tai mihin niitä pisteitä ikinä voidaankaan kiinnittää.

Samalla pääsee toki katselemaan keikkoja - plakkarissa jo Paul Anka ja John Fogerty - Nalle Puhin show:n jätin katsomatta. Tällä viikolla olisi Fogertyn jamitteluiden lisäksi mahdollisuus nähdä Kiss ja Bob Dylan. Ja tietysti pistää kasaan ja purkaa molempien keikkojen kattosysteemit. Kuumottavinta työssä on perustyöskentelykorkeus - yli 20 metriä. Eipä sillä, onhan meillä työvaljaat ja muut systeemit, mutta silti ilmassa roikkuminen on jotenkin kevyesti sykettä kohottavaa hommaa.

1594553.jpg
Tuomas tulkitsee piirustuksia Turussa.

Turun-reissulla olen tutustunut ihan uuteen mestaan, nimittäin Kasvihuoneilmiö-kahvilaan. Kahvien ja mehujen lisäksi kasvihuoneeseen rakennetusta pysähdyspaikasta saa kaikkea Ruotsin armeijan ylijäämätavaroista pronssisiin leijonapatsaisiin.

1594534.jpg
Sellainen sisäänkäynti.

1594521.jpg
Kaksi pronssista leijonaa maksaa vain 8 500 euroa. Sopisi eteiseen ihan sujuvasti.