Näkymä kämppämme parvekkeelta kello 02.30 kuun valossa.

Tulla tupsahdin Verbieriin. Vaikka Suomeen jäi kevät, on täällä vielä lämpimämpää, vihreämpää ja freesimpää.

Verbierissä on kuulemma ollut huono lumitalvi. Viime viikolla satoi vettä 2 800 metrissä asti, ja kaikki etelänpuoleiset seinät olivat valuneet alas. Oli lähellä, etten perunut jo reissua, mutta onneksi tulin. Loppuviikosta oli nimittäin satanut lunta.

Tänään kävin ostamassa hissilipun. 51 euroa kilahti kassasta hintaa päivälipulle. Ei ihan halpaa, sanoisin.

Mutta laskeminenhan oli kyllä kivaa. Lumi oli sellaista parasta mahdollista luukutuslunta, eli ei aivan puuterimaisinta puuteria, vaan 30-40-senttinen patja, joka kellutti kivasti ja jonka päällä sai laskea niin lujaa kuin uskalsi. Hirveän lujaa ei vielä lähtenyt, kun on niin vähän laskupäiviä alla.


Joskus sitä miettii, että miksi Alpeille pitää aina mennä. Mutta onhan tällainen näkymä omalta bussipysäkiltä aika hillitön.

Laskimme koko päivän. Kävimme muun muassa Gelellä kokeilemassa pari eri reittiä, Lac des Vauxin ympäristössä ja ties missä. Olipahan kivaa.

Olen aina ollut sitä mieltä, että huhtikuu on paras aika tulla Alpeille, koska aurinko paistaa, lumi on vielä korkealla hyvää ja afterilla on chilli tunnelma. Aikaisemmin olen joutunut vain teorisoimaan tätä asiaa, mutta nyt todensin sen, toki pari päivää etuajassa. Mutta toimii. On kiva laskea alas kylille traverseja pitkin, jotka ovat sohjossa. Tulee keväinen fiilis.


Konsta stikkailee Banaanin alussa.Leuku stikkailee haarista kesken tiukan ranin.Yhden käännöksen kuva, vähän kuin vanhaa meininkiä muistellen.