Chamonixissa on talvi. Ylhäällä vuorilla pakkanen laskee yli 20 asteeseen. Aamulla Midillä tuuli kovaa, tai ainakin niin oletimme, kun kylillä vinkka puhalsi aitoja kumoon. Toppia ei näkynyt, joten lähdimme jonnekin Tourin hiihtoalueelle katselemaan menoa.


1350104.jpg
Sami testaili uusia suksiaan.

Jälkikäteen kaverit hehkuttivat Midiä. Pilvetön taivas, ainakin napaan, ellei kaulaan asti uutta, täydellisesti stabilisoitunutta lunta. Tosin alajäätiköllä oli vinkka käynyt niin lujaa, että Montenversin junalle piti haikata, kun hissi oli suljettu kovan tuulen takia. Niille, jotka eivät ole Chamonixissa hiihdelleet sanottakoon siis, että topissa oli hyvää lunta, mutta alemmilla hiihtoalueilla tuuli kovaa.

1350278.jpg
Mitkä sukset eivät kuulu joukkoon?

Ensi viikolle on luvattu paljon lunta. Saapa nähdä, jatkuuko talvi, vai tuleeko hullu föhn-tuuli ja vie viimeisenkin toivon eeppisestä maaliskuusta.

1350114.jpg
Miku telluilee vinkassa.

Chamonix alkaa hiljalleen tuntua mukavalta kylältä. Muun muassa harrastusmahdollisuudet ovat laajemmat ja paremmat kuin Verbierissä. Koko city on vielä laakson pohjalla, eli ylämäet ovat vähissä. Muutenkin meno on vähän enemmän kaupunkimainen. Tähän voisi helposti tottua.

1350116.jpg
Laattavyöryn cräkkikohta. Makeat valot, ei edes photoshopatut.