Löysimme formulakaupungista halvan ja mukavan hostellin, lämpimän suihkun ja rockfestivaalit. Rock paljastuikin maailmanrauhan bileiksi, joten se ei niin toiminut, mutta muut tekijät kyllä. Jämähdimme muutamaksi päiväksi tänne.

Tosiaan, My Place -hostellia voi todella suositella. 21 dollaria yö, runsas aamiainen kuuluu hintaan, hyvät sängyt, sopivan pieni, hyvä parveke ja mukavaa jengiä. Omistajapariskunnan vaimo työskentelee respassa ja tänäänkin pääsen hänen kyydissään wildlife parkiin. Tänne vaan.

191201.jpg
Tällainen hostelli. Löytyy läheltä YHA:n vastaavaa. Sinne ei kannata mennä.

191200.jpg
Katutaidetta hostellia vastapäätä.

Adelaide on mukava 1,5 miljoonan asukkaan kaupunki vajaat tuhat kilometriä Melbournesta länteen. Keskustassa pisti silmään heti alussa runsas strippi- ja pokeribaarien tarjonta. Jälkeenpäin lähibaarin portsari kertoi, että olimme löytäneet ensimmäisenä iltana juuri sen kadun, jolle nuo kellariravintolat olivat keskittyneet.

Australiassa luotetaan ilmeisesti ihmisten älykkyyteen. Jalankulkijoille on kolmenlaisia valoja: vihreällä saa lähteä liikenteeseen, kun valo alkaa vilkuttaa punaista ukkelia, voi tienylityksen viedä loppuun, mutta ei saa enää astua suojatielle. Punaisella pitää tietysti odotella taas vihreää.

191202.jpg
Välkyt valot.

Alkuun tuo jalankulkijasysteemi sai eurooppalaiseen joko/tai-järjestelmään tottuneen ahdistumaan, sillä tuntui, että punaista on koko ajan. Kai ajatuksena on saada päälleajojen määrä laskemaan siten, että vastuulliset kansalaiset ymmärtävät olla lähtemättä ylittämään nelikaistaista ajorataa. Noh, taas voidaan tehdä havainto, että ihmiset ovat samanlaisia ympäri maailman. Samalla tavalla sitä saa täälläkin loikkia viime hetkellä valoista yli kuin Suomessa. No worries.

191203.jpg
Kaikkea ne keksiikin.

Miljoonakaupunkifiilis ei ole täällä aivan täydellinen, sillä pilvenpiirtäjät ovat kovin vähissä. Toisaalta esimerkiksi kävelykatu tuntuu jatkuvan kilometrin suuntaansa. Siellä on iltapäivällä aika paljon ihmisiä.

191204.jpg

Mikä näistä rakennuksista ei kuulu joukkoon?

Yksi asia hienoa Australiassa –listaan on ehdottomasti camping gearin eli retkeilyvälineiden määrä ja valikoimien laajuus. Retkipöytiä, nojatuoleja, jääkaappeja, erilaisia telttoja, lähes kaikkea mahdollista ja sen yli on tarjolla perustavaratalon ulkoiluosastolla. Teknisen kaman fanin taivas, ehdottomasti. Ja erittäin halvalla. Jo yhden retkeilyosaston vuoksi olen päättänyt tulla tänne uudelleen silloin, kun minulla on paljon rahaa.