Tämä syksy on ollut kiireinen, kuten arvata saattoi. Mutta että tällainen... Noh, joskus asiat vaan kerääntyvät yhteen pitkään putkeen - tai tunneliin - ja sitten vain toivoo, että pääsisipä tästä jo läpi.

Vapaalasku.com on pyörinyt jo puolitoista kuukautta. Saimme vihdoin myös tämän syksyn uutuutemme, eli vapaalaskuaiheisen seinäkalenterin myyntiin.

Kuulin kalenterista ensimmäistä kertaa joskus ensimmäisellä tai toisella kaudellani Alpeilla, kun Skipe Oivo mainitsi asiasta. Hän ihmetteli, että miksei kukaan ollut koskaan tehnyt sellaista kuvapainotteista kalenteria, sillä Suomessa on paljon lahjakkaita kuvaajia, eikä kaikkia kuvia saada kuitenkaan lehtiin asti joko aikataulu- tai muista syistä.

Ajatus jäi hautumaan pitkäksi aikaa, kunnes tänä syksynä, tai oikeastaan jo keväällä ja kesällä, tuntui siltä, että kalenteri vapaalaskijoille voisi olla hyvä idea.Kansikuva on yllättäen itseni ottama, eh.


Aika paljon siinä oli lopulta hommaa. Yhteistyökumppaneiden hankkiminen, kuvien ja kuvaajien pyytäminen ja valikointi, tekstien tekoa, taittamista (kylläkin loistavan ad:n eli Samu Koskisen kanssa) ja painoon saattamista...

Kalenteri julkaistiin jo Astoria-salin juhlissa Ski Expo -viikonloppuna, mutta nyt saimme sen nettikauppaan.


Viime vuonna myin Virneen dvd:tä, t-paitoja, pipoja ja ties mitä kamaa Vapaalasku.comin verkkokaupan kautta itse. Sain tilaukset sähkopostiin, sitten pakkailin ja postittelin tuotteita tilaajilleen. Tänä vuonna sain yhteistyökuvion outdoorvälineliike Camun kanssa onnistumaan. He hoitavat myynnin. Miksen tajunnut tätä jo viime vuonna? Noh, iän myötä sitä oppii kaikenlaista, heh.


Koska kalenterin eteen on nähty aika paljon vaivaa, toivon toki, että mahdollisimman moni blogin lukija tilaisi sen vaikkapa joululahjaksi! Hintakaan ei ole paha, 15 euroa. Se on reilu 1 euroa per laadukas kuva laadukkaalle paperille painettuna. Ei paha.

Kalenterista lisää täällä. Camun verkkokauppaan tästä.