Blogin saa lopettaa milloin huvittaa. Mutta kun monta blogia lopettaa samaan aikaan, olisi mielenkiintoista saada selitys. Varsinkin, kun blogit kuuluvat Helsingin Sanomille.

Hesarin blogit starttasivat muistaakseni marraskuussa 2006, kun Anssi Miettisen juttu blogeista ilmestyi Kuukausiliitteen sivuilla.

Nopealla läpiluvulla Hesarin blogeista lopettavat ainakin Helsinkiä metropoliksi muuttava Suurkaupungin hai, päivittäistä uutistyötä mielenkiintoisesti taustoittava Uutispöytälaatikko sekä NHL:n sisäpiirijuttuja jakava ja suomipelaajia haastatteleva Kapean kaukalon laidalta. Hetkeksi hiljenee hilppasen sisäpiirijutusteluksi mennyt Elämää radioasemalla.

Kaikki lopettavat blogit olivat mielenkiintoisia, keräsivät vilkasta kommentointia ja puolustivat hyvin paikkaansa blogimaailmassa. Ja nyt ne sitten kesän alulla torpataan matalaksi.

En ole ihan varma, mutta ymmärtääkseni blogien kirjoittajat eivät saa bloggaamisesta erillistä palkkiota, mutta saavat käyttää siihen työaikaansa. Tokin on raskasta kirjoittaa päivittäin uutta ja koukuttavaa, mutta eipä siihen tainnut kaikki edes pyrkiä. Jään ihmettelemään ja lukemaan Hesarin pikku-uutisiakin, jos siellä kerrottaisiin ratkaisusta. Aikanaanhan lehden omien blogien tuloakin muistaakseni uutisoitiin.