Subaru Touring Wagon vm. 88, ajettu 240 000, 2 000 euroa. Sillä olemme selvinneet tähän asti todella hyvin. Jos joku on siis tulossa marraskuun puolivälissä Australiaan, meiltä saa hyvän ja siistin auton.

188557.jpg
Neliveto ja kaikkea.

Mutta asiaan. Valkoinen salama on palvellut meitä jo kahden yöpymisen ajan. Ensimmäinen tässä autossa viettämämme yö tapahtui sademetsässä. Pitkän ajon jälkeen löysimme mukavannäköisen parkkiksen, johon heitimme auton. Ihan keskelle kyliä emme ole uskaltaneet autoa jättää, sillä tietty rauha vetää sekä 500 dollarin sakkojen mahdollisuus työntää meitä hieman syrjäisemmille kaduille.

188558.jpg
Kiva nukkumapaikka alle 140-senttisille.

Väsyneinä ajattelimme olla näppäriä ja kokeilla, kuinka hyvin etupenkeillä voi nukkua, jos niitä taittaa taaksepäin. Iltapalaa suuhun ja pää tyynyyn. Yö oli molemmilla katkonainen. Annastiinalla ratti ei jättänyt liikaa tilaa jaloille, minulla ei muuten vain. Jalat turvonneina aamuun ankeaan lauloi team A & A.Pienen aamureippailun jälkeen olo oli kuitenkin jo pirteämpi ja jatkoimme matkaa.

Toisena iltana opimme säännön numero yksi. Jos lähellä kaupunkia on nuotiopaikka, vesihana ja vessat, ei kannata ajaa enää lähemmäs ajatuksella ”jos siellä on vielä tällainen samanlainen”. Hyvin harvoin on. Vielä harvemmin sen löytää pimeässä.Ajoimme siis 20 kilometriä takaisin Mt. Gaimbierin ulkopuolelle mukavalle evästaukopaikalle, joka meille tarkoitti rauhallista nukkumapaikkaa. Vessoja emme käyttäneet, koska lepakot eivät sitä sallineet. Ne hivottelevat kaikuluotaimineen aika läheltä.

Tällä kertaa taitoimme kiltisti takapenkit alas ja siirsimme matkatavarat etupenkeille. Jalatkin sai melkein suoraksi. Toimii. Ja on varsin halpaa. Päiväbudjettiimme kun ei oikein mahdu tankkausta ja hostelliyötä samalla kertaa. Tosin ysivitonen on täällä älyttömän halpaa. 1,3 dollaria eli n. 85 senttiä/litra. Tankki täyteen alle 50 eurolla. Niin noh, halpaa ja halpaa.

188559.jpg
Highway nro 1. Tuttuakin tutumpi.

Autossa on yllättävän mukava nukkua. Matka sänkyyn ei ole pitkä, telttailu on aina ollut lähellä sydäntäni ja aamuisin ei ole mitään mukavampaa kuin kasvattaa hieman otsonireikää ja pitää autoa tyhjäkäynnillä viitisen minuuttia – lämmön lisäksi voi varmistaa, että vehj.. siis hieno Subaru Touring Wagon vuodelta 1988 lähtee käyntiin.