Edelliseen postaukseen vielä viitaten ja kuvia lisäten.

Yleensä suhtaudun aika kylmästi vyöryjen uhreihin. Tällä kertaa tuntuu jotenkin erilaiselle. Ok, laskijat eivät todennäköisesti ole edes tuttujani. Voisi viisastella siitä, että ryhmä oli valinnut tyhmän reitin, suoraan auringossa olevan puolen harjanteesta. Toisekseen he olivat liian lähellä toisiaan, jolloin paine kasautui pienelle alueelle. Toisaalta, kyseinen poikkari on sellainen, jolle turistit eivät eksy. Pitää tietää, mihin on menossa. Huonon tuurin ja väärän päätöksen yhdistelmä osaa olla toisinaan järkyttävä. Aina ei ole onni matkassa.

396248.jpg
Air Glaciersin helikopterin pörinä on harvoin iloinen viesti.

Tänään oli löydetty kahden ihmisen ruumiit Brusonista, offarialueelta. "Erikoista" näissä molemmissa tapauksissa on se, että - sikäli kun kaikki tämä puolittainen huhupuhe pitää paikkansa - kumpaankaan paikkaan, ei täällä Verbierin puolella tai Brusonissa eksy suoraan rinteestä, eli uhrien on täytynyt tietää mihin he ovat menossa. Eli kiertäen yritän sanoa, etteivät kyseessä ole välttämättä perusturistit, vaan enemmän kokemusta suksiensa alle kerryttäneet laskijat.

Edit: Kuulin, että kolmen hengen ryhmä oli löydetty elossa. Kyseessä oli ollut hiihtomaikan ja kahden asiakkaan ryhmä. Kenelläkään ei ollut ollut piippareita mukana. Sondeilla oli löydetty. Mielenkiintoista olisi tietää hiihtomaikan juridinen vastuu. Tavallinen isia-instructor kun ei saa viedä asiakkaita offareille.

---
Tällaisista päivistä ei voi kuin ottaa opikseen ja muistaa, että reitit kannattaa aina miettiä huolella. Eikä takaisin kääntyminen ole pelkuruutta.

Jäätikölle vievät hissit eivät olleet tänään auki, eli kaikki hissilippunsa lunastaneet hiihtelivät alle 2 800 metrissä. Mt Gele oli erittäin tuulisen näköinen, joten reippaalla suomalais-saksalaisasenteella lähdimme kohti alueen tuulisinta paikkaa.

396245.jpg
Vuoristotuuli oli siisti kokemus. Äid(e)ille tiedoksi, ettei se kuitenkaan niin kova ollut, etteikö olisi pystyssä pysynyt.

396244.jpg
Tino nauttii tauosta ennen viimeistä puristusta ylös.

396242.jpg
Tino sujuttelee alaspäin.