Lähelle Lappeenrannan keskustaa rakennettiin iso toimistorakennus. (Edit, kiitos K) Mötikkää hallinnoi klusteri nimeltä Technopolis. Ajatus huipputieteen ja bisneksen kotipesästä herättää ylväitä ajatuksia ja odotuksia. Myös arkkitehtuurista ja julkisivusta.

Ilmeisesti retroilu on suosittua rakentamisenkin puolella, tai... noh, en kyllä keksi mitään vaihtoehtoisia selityksiä. Rahat loppuivat kesken, kuten Galleriankin rakentamisessa?

1674796.jpg
Hip hurraa.

Perun vähän sanojani. Technopoliksen ulkomuotoa on helpompi ymmärtää, kun katsoo sen kulmalta vähän keskustaan päin. Edessä on maakuntakirjasto, valmistunut 1970-luvulla.

1674797.jpg
Kaunis kuin...

Niin, taiteessahan teokset keskustelevat keskenään ja ympäröivän tilan kanssa. Nuohan soivat yhteen kuin rokkibändi. Ei tarvitse kirjastonkaan enää kärsiä samalla tavalla kuin ennen. Kaveri on löytynyt rinnalle.

Noiden kahden keskeltä ei viitsi edes ajatella katsomista vesitornin suunnalle. Siellä kun sijaitsee tyylikäs 1930-luvulla rakennettu Peltolan koulu. Tulisi vielä mieleen riitasointuja.

Mikäköhän Lappeenrantaa vaivaa, kun rumaa tulee - ja nuo ovat paikallaan aika monta vuotta.