Ilmaisjakelulehtien mukana tulevat mainokset herättelevät nostalgisuudessaan. Eipähän ole muutamaan vuoteen tarvinnut harmitella kesäloman loppumista ja koulun alkamista. Eikä toisaalta ole saanut ostaa uutta koulureppuakaan. Uusista vaatteista puhumattakaan.

En muistaakseni käyttänyt kouluaikanani kuin muutamaa reppua. Joskus kuudennella minulle ostettiin Trunk & Co:n harmaamusta reppu, joka on itseasiassa nykyään veljeni käytössä. Kohtuullisen pitkäkestoisia.

Tällä hetkellä teen surutyötä nykyisen reppuni vuoksi. Haglöfsin XL pro on kestänyt kuutisen vuotta, alppikeikat, muut reissut, lukion ja yliopiston sekä kaikki treenimatkat hyvin, mutta nyt vetoketju on menossa rikki.

Musta väri on aikoja sitten muuttunut rusehtavaksi, punaisesta paistaa pohja läpi, mutta eihän tuota voi heittää pois - kuka sanoo ettei materiaan voisi kiintyä?

Nykytarkoituksiin Haglöfs on huono vehje; ei läppää yläosassa, yksiosainen säilytystila, vetoketjut (eivät kestä vetoa kuten kangas), reppuosa on kiinni olkaimissa, pisaramuodosta ei ole tietoakaan... Mutta silti. Pitäisikö tässä ryhtyä Dakinen tai Deuterin käyttäjäksi?