Taikuri kysyi jokin aika sitten, että haluaisinko kokeilla tulitemppuja. Olen aina ajatellut, että ne ovat samanlaisia salaisuuksien rajaamaa aluetta kuin taikatemputkin, joten en ollut koskaan itse viitsinyt kysyä opetussessioista. Toisekseen tulennielentä ja -puhallus näyttävät sellaiselta touhulta, että se sattuu. Eikä se Jannen mukaan kivutonta touhua olekaan.

Noh, kuvasimme Jannelle hieman promokuvia ja siinä samalla pääsin kokeilemaan, että miltä puhaltaminen tuntuu.

Alkuun harjoittelimme pitkään ja hartaasti puhallustekniikkaa vedellä. Lopulta, kun pärskin vettä suustani oikealla tavalla, sain kokeilla Jannen taikapirtelöä, eli puhallusnestettä. Ei maistunut kovin hyvälle.

Puhaltaminen oli aika jännää puuhaa. Jos vetää oikeaan aikaan henkeä, voi sisuskalut saada uuden päällysteen. Noh, ei auttanut kuin luottaa virnuilevaan opettajaan ja ryhtyä hönkimään. Ensimmäiset puhallukset olivat aika varovaisia, mutta lieskat lämmittivät kyllä naamaa ihan riittävästi. Useamman yrityksen jälkeen sain tulipatsaan nousemaan jo pariin metriin.
Oikeastaan viimeiset hönkäykset olivat hauskimpia, kun uskalsin jatkaa puhaltamista yli puoli sekuntia. Tuntui todellakin, että nyt syljetään tulta.

825293.jpg
Se oon mie! Kuvaaja: Janne Mustonen

Selvisin puhaltamisesta ilman sen suurempia vaurioita, mitä nyt otsatukkaan tuli vähän tiukempaa korkkiruuvia kuin aiemmin.

Tulennielentää en halunnut kokeilla, koska kipu ei ole oikein minun juttuni. Ehkä seuraavalla kerralla.