Alkuilta tavallista after skita, baari kiinni kahdeksalta, koristelut, illallinen alakerran ravintolassa, myöhäisten joululahjojen jako, kylän keskusaukiolle 10 000 muun juhlijan kanssa vaihtamaan vuotta, takaisin töihin, päälle työasuna kauluspaitaa ja rusettia, jalkaan minishortsit. Töitä, bailaamista ja hyvää fiilistä aamuseitsemään asti, josta jatkamaan vielä klubille. Alla vuoden 2006 ensimmäinen aamu Verbierissä.

27117.jpg

Pubilla ilta oli onnistunut. Aamuneljän aikaan avattiin pahvilaatikot, ja juhlijoille jaettiin kroissantteja ilmaiseksi ympäri baaria. Hyvä meininki. Muutenkin juhlintatyyli oli erilaista kuin mihin Suomessa on tottunut. Yhtään tappelua ei ollut illan aikana, eivätkä varpaat jäätyneet ulkona. On tämä etelässä asuminen toisinaan mukavaa.

Uuden vuoden bileet ovat täällä rahakkaita juhlia ainakin baareille. Meille liput olivat halvat, 35 euroa. Keskusaukion ympäristön klubeille hinnat lähtivät sadasta eurosta ylöspäin. Tosin huhujen mukaan James Blunt ja Robbie Williams olivat juhlimassa kalleimmissa paikoissa, joten kai starojen bongailusta voi jotain maksaa. Tosin ihmiset, jotka täällä käyvät niissä paikoissa, eivät ole aivan sieltä alimmista tuloluokista. Varsinkaan jos on varaa maksaa vodkapullosta pari hunttia.

Nyt kylä taas hiljenee sopivasti. Päähissiasemalla on ollut kunnon markkinat päällä, kun hiihtomaikat hakevat ryhmiään ja ihmiset tunkevat hissiporteista sisään. Nyt nekin markkinat ovat ohi, ja sopivasti meille uutta lunta on tullut taas nelisenkymmentä senttiä. Hola!