Reilu viikko takana kesäduunia. Kelle Etelä-Saimaa tulee, kannattaa tsekkailla urheilusivuja aina silloin tällöin.

Urheilussa juttujen lisäksi teemme taittoa sekä puhdistamme avustajien juttuja. Tähän mennessä olen tehnyt pelkkää iltavuoroa, koska ensi viikolla pitäisi hanskata sivut kasaan parina päivänä jo ihan yksin.

Iltavuoro sopii kyllä itselleni hyvin. Työt alkavat neljältä, kotiin pääsee ennen puoltayötä. Työajat ovat kuin pubilla. Tosin neljältä ei sentään ala after ski vaan iltapalaveri. Muutenkin homma on fyysisesti vähän kevyempää. Hartiat ovat edelleen kovina, mutta aiheuttajana on huono istuma-asento, eivät ne kirotut tuopit.

Talvella kirjoittelin jonkin verran juttuja vapaana toimittajana. Juttuja sai märehtiä aika pitkään, luetuttaa kavereilla ja pohtia rakennetta tarkasti. Jokainen juttu, jonka lähetin eteenpäin, tuntui todella merkitykselliseltä ja uraani eteenpäin vievältä, kuningasjutulta.

Arkinen duuni toimituksessa vie kieltämättä tietyllä tapaa luulot juttujen merkityksestä. Tietysti jokainen juttu tuntuu edelleen hienolta ja oman nimen näkeminen lehdessä vielä hienommalta, mutta jokapäiväinen jutunkirjoitus vie hieman hohtoa. Toisaalta sitä vartenhan siellä päätteen ääressä istutaan, "toimituksellisissa tehtävissä", kuten työsopimus duunin määrittelee.

Ja onhan meille kesätoimittajillekin tulossa käyntikortit. Yksi tavoite taas saavutettu...

89936.jpg
Kesä.


Tässä vaiheessa uskallan jo kiittää uudemman kerran kaikkia kautta ja reissuja seuranneita. Merkintöjä on mukava kirjoitella joka tapauksessa, mutta kyllähän touhusta 85% tulee lukijoiden olemassaolon tiedostamisesta.

Yritän parhaillaan etsiä sopivaa galleriapohjaa kuville. Tavoitteeni olisi lähiaikoina saattaa suurin osa blogissa julkaistuista kuvista sellaiseen muotoon, että niitä voisi katsoa kymppikokoa isompina. Lisäksi vuodatuksen rajat tulevat pian vastaan, joten kuvien julkaisu täytyy joka tapauksessa siirtää ulkopuoliselle palvelimelle.

89948.jpg
Kohti ensi kautta.

Tällaisen semihiihtopummin kesä kuluu tiukasti töitä tehden. Esaimaa tarjoaa perustunnit. Silloin kun duunia on tarjolla, toimin seikkailu- ja elämystoiminnan ohjaajana erään firman kautta. Jos vapaa-aikaa jää, suunnitelmissa olisivat vaellusreissut Pohjois-Karjalan alueella. Postaukset jatkuvat myös kesällä.

Viimeistään syyskuussa kannattaa katsahtaa tänne seuraavan kerran. Surffauksen opettelu ja kenguruiden sielunelämään tutustuminen polttelee jo. Lähtö syyskuun alussa.