Yölle jatkuva työ muuttaa elämisen rytmiä. Asia lienee tuttu kaikille muihin aikoihin kun ysistä viiteen paahtaville. Pahinta yöduuni on silloin, kun vuorilla on laskettavaa, eikä flätti valokaan pelasta aikaiselta heräämiseltä. Koska töissä menee yleensä yli kahteen, uni tulee silmään vasta sykkeen tasaannuttua, yleensä joskus kolmen ja neljän välillä. Ysiltä pitää olla jo hissiasemalla valmiina hiihtämään.

Vapaapäivinä olisi siistiä käydä nukkumaan ajoissa ja herätä aamulla ajoissa nauttimaan vapaapäivästä. En muista, milloin olisin saanut nukuttua ennen kahtatoista, hyvä jos ennen yhtä. Joskus taas rytmin luonnottomuus kaatuu kesken lauantaipäivän, kun simahdan sängylle kuuden aikaan alkuillasta vaatteet päällä ja naama aamulla painomusteessa. Nukkumatilla on aika kova auktoriteetti.

Tänään oli tarkoitus lähteä aamulla mäkeen, mutta kaukaa viisaan passasin lähdön väsymykseen vedoten. Heräsinkin puoli tuntia ennen peliä ilman herätyskelloa, joten nukkumiselle oli selvästi tilaus.

En ole mikään suurten kisastudioiden ystävä, mutta kahdensadan hurrin ja parinkymmenen suomipekan keskellä oli hauskaa katsoa peliä. Joku idiootti tukholmasta keksi ensimmäisen erän aikana leikata seinälle ripustetun suomen lipun kahtia.Väentungoksesta johtuen kaveri sai vain puhuttelun, tosin nähtäväksi, saako hän tilattua juomia enää mistään kylän baarista tai yökerhosta.

Toivotimme sankarille hyvää lomaa, johon hän vielä paukauttaa, että on paikalla koko loppukauden. Jos aikaa saada kavereita, ei minkään maan lipun leikkaaminen ja heittäminen bissetuoppien päälle ole varmaankaan paras tapa hankkia niitä.

Eipä voittoaan juhliville svenssoneille voinut kuin hymyillä ja onnitella voitosta. Fiilis tuntui olevan korkealla vielä tunteja pelin jälkeenkin.

43351.jpg
Victor och Magnus från Sverige.