3/2008
Päätämme lähteä Norjaan hiihtämään. Suuntana Huippuvuoret. Parin viikon hurja ekspedition edessä. Aika siistiä touhua.

Myöhemmin, 3/2008
Huippuvuorten reissu peruuntuu, kun osa retkikunnan jäsenistä siirtää matkabudjettinsa syksyyn.
Päätämme lähteä joka tapauksessa jonnekin hiihtämään toukokuussa. Suunnaksi valikoituu Lyngen. Siistiä lähteä sinnekin, kun en ole koskaan paikassa käynyt. Ajankohtana toukokuun puolivälistä pari viikkoa eteenpäin.

4/2008
Alamme säätää hiljalleen aikatauluja reissua varten. Työkuvioita on työtä tekevillä ihmisillä useita, joten lopulta alkaa vaikuttaa siltä, ettei kuun puoliväli ole paras mahdollinen aika. Pohdimme vaihtoehtoja; ehdotetaan touko-kesäkuun vaihdetta, tai huomattavasti aikaisempaa. Itselleni myöhäinen vaihtoehto tarkoittaisi työkeikkojen perumista.

28.4.2008
Soitan yhdelle hiihtokaverille, että kiinnostaisiko Norjan keikka heti vappuviikon jälkeen. Hän on Ylläksellä viettämässä vappua ja tottahan reissu hänelle sopii. Seuraavaksi soitto toiselle laskettelijalle, jotta kiinnostaako. Hänellekin sopii erinomaisesit, mutta joutuu lopulta perumaan osallistumisensa työkiireiden vuoksi.

29.4.2008
Jengiin saadaan mukaan kolmas toveri, jolla sattuu olemaan lomat juuri sopivasti kyseiselle viikolle sovittuina. Puolentoista viikon reissusta päätetään tehdä viikon mittainen spurtti, jotta jaksaa hiihdellä ja kaikkien työaikataulut menevät yksiin.

Alkaa reissun todellinen suunnittelu. Majoituspaikkojen selvittely, juna-aikataulujen pohtiminen ja kamojen varmistaminen: sukset tulevat Alpeilta lauantaina, joten ne ehtivät hyvin mukaan sunnuntai-iltana starttaavaa Rovaniemen yöjunaa varten. Tuon kypäränkin Lappeenrannasta Helsinkiin jo valmiiksi.

Rahaa ei oikein ole. Onneksi olen ollut viime viikkoina baarissa töissä, joten tipeillä saa ostettua ruokaa. Lainaan vuokrarahat, jotta reissu ei pysähdy ainakaan siihen, ettei electronissa ole katetta. Tarkistan luottokortin limitin: kyllä, sillä pääsee pohjoiseen asti.

30.4.2008
Laskukavereita lähtee Lyngeniin viettämään vappua.

1.5.2008
Kyselemme kelitietoja lämpöaaltoisesta Lyngenistä. Ei hyvälle näytä, lumipakka on märkä ja eteläseinät vyöryvät. Mietimme, että kannattaako lähteä, koska kuulostaa aika vaaralliselta. Toisaalta pohjoiseen on luvattu viilenevää, joten katsotaan nyt. Lyngenistä luvataan lisätietoja huomiseksi, siirrämme lopullista päätöksentekoa.

2.5.2008
Tekstiviestit Lyngenistä kertovat, että pohjoisseinätkin vyöryvät. Sohjoa on paljon ja lämpöä riittää. Mietimme reissun mielekkyyttä: vähän nihkeää lähteä Helsingistä asti vain huomatakseen, ettei Lyngenissä voi hiihtää.
Yhdellä reissujengin jäsenistä olisi tiedossa myös työhaastattelu tulevalle viikolle, mutta se olisi mahdollisesti siirrettävissä.
Varmistusviestit pohjoiseen: aika vaaralliselta kuulostaa.

Päätämme, että perutaan reissuun lähtö. Ei ole järkevää lähteä, koska lumi voi olla oikeasti vaarallista. Talvi tulee ensi vuonnakin, toisaalta toukokuuta eli hyvää hiihtopotentiaalia on paljon vielä jäljellä, jos kelit pohjoisessa muuttuvat dramaattisesti parempaan suuntaan.

Harmillista, hyvä suunnittelu meni ihan hukkaan. Mitä sitä nyt sitten kuvaisi?