Talent-show huipentui sunnuntaiseen finaaliin. Tai siihen olisi ollut mahdollisuudet, mutta ohjelma jatkoi hyväksi havaitsemallaan kotikutoisella linjalla ja onnistui epäonnistumaan ohjelman suunnittelussa vielä huonommin kuin Big brotherin loppuhuipentuman arkkitehdit.

Erikoisinta oli kuitenkin voittaja eli beatboxaaja Aleksi. Kaveri oli itsekin todella hämmentynyt voitostaan, mikä sallittakoon. Voittoinsertti oli todella kämäinen; tarina jäi lyhyeksi ja vajaaksi. En voinut olla vertailematta ohjelman kulkua Idolsiin, missä jännitettä on rakennettu aina huolella pitkin syksyä ja finaali näyttää hyvältä.

Tuomareistakin näki, etteivät he olisi Aleksin voittavan. Ilmeisesti hänen taakseen oli masinoitu iso äänestysjoukko, koska etukäteen veikkailtiin voittoon Saara Aaltoa tai capoeiraryhmää. Nyt sitten voittaja oli beatboxaaja. Noh, toisaalta beatboxaus vaatii taitoa, kykyä, kovaa harjoittelua ja karismaa. Sitähän Talentissa etsittiin.

En liene aivan väärässä jos väitän, että tulevaisuudessa Susanna Laine ei tule olemaan minkään isomman produktion juontajavalinnoissa aivan kärkisijoilla.