Sydney on iso kaupunki. Kuten olivat Melbourne, Adelaide ja Brisbanekin.

Nyt, kun reissu alkaa kääntyä loppupuolelle, tuntuvat voimatkin olevan finaalissa. Uusien mielenkiintoisten asioiden löytäminen ei jaksa innostaa samalla tavalla kuin alussa.

Toisaalta omansa tekee Sydneyn koko. Yli neljän miljoonan asukkaan kaupunki on niin järjettömän iso, ettei sitä voi hallita mitenkään, ei edes keskustaa - varsinkaan, jos ehdin olla paikalla vain muutaman päivän.

Luottourheiluhieroja kehotti noudattamaan nilkan kanssa kolmen koon ohjelmaa (kylmä, koho, kompressio), joten yritän rajoittaa ylimääräistä touhuilua senkin takia. Onneksi Bondi Beach on ihan tuossa lähellä.

Sydneyssa minua odotti vierashuone, privaattikylpyhuone ja tilava olohuone ja keittiö. Verbieristä Australiaan muuttanut Nikke majoitti minut ystävällisesti muutaman kaverinsa kanssa asuttamaansa omakotitaloon. Puhdasta luksusta, sanon.

Lokaaliopas vei minua tänään ympäri Sydneyn keskustaa. "Pakolliset" oopperatalo ja Harbour Bridge on nyt nähty. Ei sillä, molemmat laitokset olivat varsin komeita. Varsinkin oopperatalo oli livenä vaikuttava.

242065.jpg
Siinä molemmat, sekä silta että talo. Yleensähän nuo kuvataan kauniisti toiselta puolelta rantaa, mutta ajattelin olla rohkeasti erilainen kuvaaja.

Royal Botanic Gardenissa hengaili pää alaspäin hillitön lepakkoyhdyskunta. Päivät ne nukkuvat, iltaisin syövät hedelmiä ja mitä lie niiden ruokavalioon kuuluukaan. Paljaat oksat isoine lepakkoineen oli aika pelottava näky.

242073.jpg
Paikalliset varpuset oksillaan.

Nikke ja kumppanit asuvat aivan Bondi Beachin vieressä. Tosin heidän kotiaan lähempänä on eräs toinen ranta, Tamarama. Bondillekaan ei kävele kuin viitisen minuuttia.

Bondi Beach on yksi maailman tunnetuimmista rannoista, tai niin ainakin väitetään. Viikonloppuisin autot tukkivat rannalle johtavat tiet. Jouluna ja uutena vuotena ranta on pakaten täynnä väkeä. Mahtaa olla mukavaa. Tähän kaikkeen hypetykseen nähden ranta oli yllättävän pieni.

242083.jpg
Puolet rantavedestä on varattu surffaajille, toinen uimareille. Aurinkoa saa sentään ottaa missä huvittaa.

242087.jpg
Tamaraman rannalla vesi on kovertanut kalliota.