Verbieriin on hyökännyt korkeapaine, joka on tuonut mukanaan yli kymmenen asteen pakkasasteet. Juuri kun on päässyt kehumasta mukavaa auringonpaistetta, alkaa ilmasto muistuttaa Suomen vastaavaa. Hyi hitto.

Kylmyydestä huolimatta Italian tv-kanavat tarjoavat lämmikettä. Suomessa ei italiaanojen televisio menisi enää läpi, sillä tuntuu siltä, että varsinkin prime time -aikaan Italiassa näytetään vain räikeitä lavasteita, niljakkaita juontajia ja vähäpukeisia naisia, joiden merkitys tunnutaan myönnettävän hiljaa, mutta rehellisesti: lisää mieskatselijoita.

En tietenkään moralisoi tätä, kilttina suomipoikana en ole vain tottunut katselemaan häpeilemättömiä push up-rintaliivejä samaan aikaan, kun Pohjolassa näytetään puoli yhdeksän uutisia.

Aivan toinen asia on järjetön meuhkaaminen. Tavalliset lavasteet näyttävät aivan kuin ne olisi repäisty Big Brotherin sisustuksesta, meteli ja hulina on kovempaa kuin vappuna teekkareilla ja ohjelmien sisältö sen verran kuin niitä ymmärtää, on hyvin vähäistä.

Sinällään Sveitsissä on helppo katsella televisiota. Johtuuko se virallisten kielten moninaisesta lukumäärästä vai keskeisestä sijainnista, mutta saksaa, ranskaa ja italiaa ja tietysti bbc:n englantia voi kuunnella vierekkäisiltä kanavilta. Ovat tosin kesän aikana erehtyneet vaihtamaan Ranskan mtv:ssa tekstitykset dubbauksiksi. Dismissed ja room raiders on nykyisin hieman haasteellista ymmärtää.