Byron Bay on yksi Australian puhtaista helmistä. Nettivaihtoehtoja löytyy, perusruoka on halpaa ja hostellivalikoima riittävä. Silti tunnelma on unelias ja välitön. Osansa tästä aiheuttaa vanha hippiyhteisö, joka käytännössä perusti kaupungin joskus aikanaan.

Luomua saa lähes joka kaupasta, eikä esimerkiksi McDonald´s ole päässyt vajaan 9 000 asukkaan kylään levittämään ilosanomaansa. Toisaalta Subway löytyy, joten tiedä sitten rastapäiden päätöksenteon prosesseista.

235882.jpg
Vesiwater oli vedenpuhdistuskoneen omistaman firman nimi.

---
Byron Bayn rannat ovat kuulemma kuuluisia ympäri Australiaa. Laudat käteen ja menoksi, vaikka säätiedotus lupasi kovaa tuulta ja roughia keliä. Pienistä ei säikytä.

Parin tunnin vastatuuleen taistelun jälkeen hostellille lämpimään suihkuun. Yksi käännös onnistui jo, vaikka aallot kaatuivatkin vähän nopeasti. Parin tunnin lämmittelyn jälkeen uusi yritys. Vesisade ei haitannut eikä kylmä tuulikaan. Tunnin suolavesihuuhtelun jälkeen oli päivän surffaus pulkassa. Vähän kuin räntäsateessa olisi hiihtänyt. Positiivista oli se, että 7´6"-pituinen lauta tuntuu jo helpolta ja mukavalta.