Iltapäivällä tuli ilmoitus valtakunnallisesta pelastustoimiverkosta, että keskustan lähellä oli sattunut "keskisuuri liikenneonnettomuus". Toimituksen ohi meni paloautoja ja mitä ilmeisimmin poliisikin oli paikalla. Koska olin välivuorossa ja olin juuri viimeistellyt edellisen jutun, lähdin paikalle katsomaan, että mitä on tapahtunut.

Äkkiä eteen tupsahtavat uutistilanteet nostavat aina adrenaliinia. Keikalle ajaessa miettii herkästi toimitustyön moraalia: missä kulkee yksityisen ja julkisen raja, mitä on tarpeellista uutisoida, millainen kuva on sovelias.

Tätä keikkaa ennen olen joutunut äkkilähdöllä seuraamaan pommiuhkatilannetta. Molemmat jutut päätyivät yksilön kannalta onnellisesti; tänään keskisuuri liikenneonnettomuus olikin tavanomainen peräänajo, toissa syksynä lähiöbaarin pommiuhka paljastui kanta-asiakkaan mielijohteeksi. Eikä ollut kuulemma edes ensimmäinen kerta.

---
Päivän toinen huippuhetki oli megatähti, idols-hevin kehittäjä Ari Koivusen haastattelu. Hänen puheäänensä jää hilppasen jälkeen laulusoundista, mutta se suurelle taiteilijalle suotakoon. Vaikutti fiksulta kaverilta. En usko, että miehellä olisi kusi noussut päähän. Häntä ei vain kaikki asiat kiinnosta. Niin, imatralaisen seiskaluokan kysymyksiä referoiden, Koivunen pitää turhimpana julkkiksena itseään, koska hän haluaisi keskittyä vain musiikkiin, julkisuus ei vain nappaa.