Ruotsalaiset ovat taas täällä. En ole rasisti enkä mitään muutakaan, mutta tietyt osat kansoista ovat jossakin sietokyvyn tuolla puolen.

Verbierissä ruotsalaisia on kahdenlaisia. Toiset ovat samanlaisia kuin suomalaiset kausilaiset, eli laskettelu ja työnteko ovat pääasia.

Sitten ovat ne toiset. Argh, jo ajatus heistä ärsyttää. Nämä sankarit tulevat siis Verbieriin, koska heillä ei ole parempaakaan tekemistä. Pappa betalar big time. Vaatetus on tietysti viimeisen päälle huoletonta bossia, tigeria, hilfigeriä, dolce gabbanaa ja ties mitä. Burberryä nyt ei tarvitse edes mainita, se on niitä vaatehuonemerkkejä.

Näiden tyyppien koko olemus ärsyttää. Pojilla hiukset ovat överipitkät liimaletit, mutta ne on vedetty huolettomasti geelillä taakse. Kaulahuivit kuristavat hirttosolmulla tänä vuonna vielä kireämmin kuin viime kaudella.

Kun suomipoika ja -tyttö vetää bisseä, svenskat ottavat shampanjaa. Tietenkin.

Koko olemus ja meininki ärsyttää. Kun itse on paikalla tekemässä duunia yötä myöten ja päivät kuluvat rinteessä, niin kyllä sellainen todellinen olemisen sietämätön keveys ärsyttää. Eikä tämä ole ainoastaan suomalaisten mielipide. Jotkut ruotsalaisetkin inhoavat näitä rikkaita pentuja.

Eräs ruotsalainen baarimikko osaa muun muassa sanoa "vitun ruotsalaiset shampanjanlitkijät". Tosin sama kaveri osaa sanoa sujuvalla suomella "perkeleen suomalaiset siideritytöt".