Hankin tässä menneinä viikkoina hieman uutta kameravarustetta.

Pidän vallitsevassa valossa kuvaamisesta, enkä mielelläni käytä salamaa. Viime aikoina Canonin 40D:n croppikenno on myöskin alkanut tuntua hieman ahtaalta, joten vaihdoin sen 5D:n vanhempaan malliin eli niin sanottuun mark1:een. Heti ensimmäisellä vilkaisulle etsimeen tunsin tehneeni hyvän vaihdon: tuntui kuin olisi voinut hengittää vapaammin. Etsimen näköala on siis tavan linssillä huomattavasti laajempi kuin vanhassa kamerassani.

Lisäksi 5D:n jälki iso1600:lla on niin hyvää, että nyt kelpaa vähän pimeämmässäkin alivalottaa, eikä silti rawia tarvitse revitellä, vaan siististi fiksailla, jos fiksattavaa on.

Viime aikoina on ollut myös muutamia kuvauskeikkoja vaikeissa olosuhteissa, joten rungonvaihto oli suorastaan järki-investointi.

Vaihdoin myös hyvin palvelleen Tamronin 28-75 -millimetrin peruszoomin Canonin L-sarjan 24-70-milliseen. Kuten monet vakuuttelivat, L-sarjan linssit tekevät hyvää jälkeä. Tuo 24-70 tuntuu tekevän erityisen hyvin värit toistavaa, terävää ja kaunista kuvaa.

Lisäksi yksi kaverini lähti reissuun, joten teimme syksyn ajaksi linssivaihdon. Hän sai kevyen  Canonin 70-200 millimetrin 4.0 -linssini ja minä sain vastineeksi 70-200 2.8:n. Iso lasi painaa paljon, mutta tekee myöskin komeaa jälkeä.

Ohessa pari testikuvaa.


Mies ja vaunut.

Kuva nyt ei sinällään ole kummoinen, mutta itselleni tuon täyskennoisen kameran ulottuvuudet ovat jotain uutta ja ihmeellistä. Enää ei tarvitse laskea mitään kertoimia linssin polttoväleille, vaan 24 millimetriä on todellakin lähestulkoon laajis, kuten yllä on havaittavissa.


My way.

Testailin kadulla huvikseni 5D:tä ja 70-200 mm linssiä, kun pulu sattui linssin eteen. Jotenkin touhukas meininki oli ukkelilla.

Kuvat eivät näytä mitenkään äärimmäisen hyvälle, mutta siitä syytän Windowsia, joka lakkasi läppärin korjauksen yhteydessä toimimasta kunnolla. Niinpä kaikki ohjelmat menivät, mukaan lukien photari, joten käsittelyt ovat niin sanotusti herran hallussa. Ehkä parempi niin, kuka tietää.

Mutta siinäpä erikoisimmat kamerapuolelta. Yksi kuva vielä elokuun puolelta, kun vapaapäivänä kävimme ihmettelemässä Fiskarsia.


Vad fint!