Partsiltamme näkee erään vuoren seinän.

1356345.jpg
Ilta-aurinko.

Ohessa Antin kommenttilaatikkoon kertoma kertaus kiven historiasta. Alla huomattavasti pienemmällä minun huomattavasti epätarkempi ja virheellisempi kuvailu:

"Seinämän korkeus on noin 1000m, vyöryneen alueen korkeus on ehkä reilut 500m. Tuo vuorenseinämässä näkyvä arpi on tullut useiden kivivyöryjen seurauksena. Ensimmäinen kivivyöry oli 1997 jolloin kalliosta irtosi noin sada metrin levyinen ja ehkä 150m-200m korkea palanen. Vuosien varrella on ollut useita pienempiä vyöryjä. Itse olin seinällä 2003, jolloin sattui myös kivivyöry. Kalliosta irtosi muutamankymmenen metrin levyisiä ja ehkä 30m-50m korkeita palikoita"

Kuvan oikeassa laidassa näkyy vaaleanharmaa laikku, joka jatkuu eteen tulevan harjanteen takana vielä jonkin matkaa. Se on repeämäjälki, kun joitakin vuosia sitten kyseisestä kohdasta irtosi kilometrin korkuinen lohkare. Kuulemma maa vavahteli sen verran, että tusahdus tuntui pariisilaisissa (raffi 600km) seismografeissa asti. Chamonixissa autojen päälle laskeutui kivipölyä, vaikka etäisyyttä on, postauksen tarkkuuksia noudatellen, useita kilometrejä.