Kirjoitin viime vuonna samasta aiheesta, mutta olen edelleen toisinaan kateellinen viikkoturisteille. Viime viikolla suomalaisilla oli hyvä meininki. Vaikka promillet eivät välttämättä laskeneet alle 0,5:n missään vaiheessa viikkoa, näytti porukalla olevan erittäin hauskaa. Ja laskupäiviäkin näytti tulleen taas riittävästi.

Tosin ei tuo lomailu vaikuta kovinkaan rennolta. Useimmat paxit (tietääkö kukaan mistä tuo sana tulee?) ovat olleet vaihtopäivänä eli lauantaina aika väsyneitä. Kuulemma on mukava päästä töihin relaamaan. Tosin  takapenkillä näkee reippaita ja iloisia kasvojakin. Niin, lievä kateus aiheutuu siitä huolettomuudesta, joka viikkoturistia kohtaa. Raflassa voi syödä joka ilta eikä tarvitse huolehtia työvuoroihin ehtimisistä. Kelpaisi minullekin.

Illalla tulin Geneve-La Clusaz -keikalta Chamonixin kautta. Kiitokset taas nixin sankareille, ruoka oli hyvää ja ajomatka jäistä ranskalaisserpentiiniä pitkin sujui mukavasti. Oikealla puolella rajaa tiet olivat kuivana.

Ai niin, perjantaina paistoi aurinko, Chamonixissa oli kuulemma kauden paras hiihtopäivä eikä verbieriläisilläkään ollut naama happamana afterilla. Meillähän oli Pubin kuukausittainen siivouspäivä kello kymmenestä puoli kahteen. Eikäpä harmittanut.