Hanko-Rostock -lautalla aika pysähtyy. Sekä henkisesti että kirjaimellisesti.

Superfast Ferriesin operoima ja Tallinkin omistama väylä on pääasiassa rekkojen kuljetusta varten. Toisinaan lautalle eksyy muitakin matkustajia, mutta muutaman reissun kokemuksella se vaikuttaa olevan hyvin harvinaista.

Henkilökunta ei puhu suomea, kaikki on kallista kuin paremmassakin ravintolassa eikä laivalla ole juurikaan viihdykkeitä. Surkuhupaisin yritelmä on Casino, joka tarkoittaa noin kymmentä peliautomaattia. Hip hurraa.

281044.jpg
Näääin täyttä siellä lautalla oli.

Mutta eipä sillä. Hytti oli mukava ja 15 tuntia meni mukavasti nukkuen. Loppuaika reilun 24 tunnin lauttailusta sujui leffoja katsellessa.

Toisin kuin viime vuonna, Saksan moottoriteillä ei ollut ruuhkia, onnettomuuksia tai lumimyrskyjä. Rostockista Verbieriin ajeltiin rapiassa 12 tunnissa, matkaa oli 1 230 kilometriä. Ei tullut edes tuskastumisen tunnetta, joka tavallisesti hyökkää pitkillä ajomatkoilla. Tuttu serpentiinitie kruunasi ajelun.

281042.jpg
Tästä se alkaa...

Kun vuoret lähestyivät, alkoi myös aurinko pilkottaa pilvien takaa. Itse kylässä olikin jo kevätkesäinen fiilis. Jos matkalla vähän mietitytti, että kannattiko lähteä, katosivat sellaiset epäilykset vuorten edessä. Vuoret näyttävät upeilta, jylhemmiltä kuin muistinkaan. Tuntuu mukavalta palata tänne.

281032.jpg
Viikko sitten dumppasi, mutta nyt lumet ovat pääosin sulaneet pois. Täällä ei taida kaamosta ollakaan.