Nyt, kun takana on yli viikko kaytannossa toimettomuutta, olen huomannut itsessani virkoamista. Sellaista pidempiaikaista ja kauempaa tulevaa. Uskaltaisin vaittaa, etta pitka talven ja kesan jatkunut tyoputki sai aikaan kevytta vauhtisokeutta, joka nyt sitten on alkanut purkaantua.

Tahan asti on tapahtunut niin paljon, etta blogi on jaanyt matkapaivakirjan tasolle. Paassa risteilee paljon ajatuksia ja aiheita, joista haluaisin kirjoittaa, mutta jotenkin en ole saanut aikaiseksi. Mika on sinallaan ihmeellista, koska kirjoittaminen on aina ollut mukavaa puuhaa. Ei nyt sentaan mikaan henkireika, ei tassa hipeiksi ryhdyta.

214052.jpg
Piti se veden vari nahda ihan omin silmin. Uskomattoman kaunista, uskomattoman kirkasta.

Nyt on taas yksi hieno kokemus takana.

Lahdimme yhden yon seikkailulle eraalle saarelle, pois bilemeiningista. Katamaraanipurjevene (purjehtijat, alkaa lyoko maakrapua termien vuoksi) otti kyytiin ja 45 minuutin kuluttua olimme South Molle Islandilla. Saarella oli myos lomakeskus, mutta siirryimme kansallispuiston uumeniin ja Paddle Bayhin, pienelle rannalle.

Mukavan hiljaista oli, mita nyt pari helikopteria ja vesijettia nakyi maisemissa.

214047.jpg
Meidan ranta.

Sukeltaminen olisi kivaa, mutta alyttoman kallista, joten nappasimme mukaamme snorklausvalineet. Vesi oli ensimmaisena paivana mukavan matalalla, joten korallit ja sateenkaarenvariset kalat olivat kaikki aivan kasien ulottuvilla. Tosin vedessa kaikki nayttaa olevan lahempana kuin todellisuudessa onkaan. Ja kylla, korallit ja ne kalat ovat uskomattomia. Sukeltamalla kokonaan veden alle luulen saaneeni pienen vinkin siita, miksi jotkut harrastavat sukeltamista. Uskomattomia vareja ja maisemia.

Koska kamerani ei ole vedenkestava, en viitsinyt uhrata sita yhden kuvan takia. Noh, parempia kuvia nakee googlettamalla great barrier reefia.

214048.jpg
Kirja, snorklausvalineet ja riippumatto. Ja laania riittaa.

South Mollelta paasi myos Mid Mollelle kavelemalla. Vuorovedet tosin menivat miten menivat, joten piti olla tarkkana, milloin kavella. Koulussa oli joskus puhetta vuorovesista, mutta eipa niita silloin osannut ajatella tarvitsevansa.

214049.jpg
Nyt sinne paasi kuivin jaloin.

214050.jpg
Nyt taas ei.

Koko ranta oli taynna kuivuneita koralleja. Niitahan ei saa mukaan vieda, joten otin kuvan.

214045.jpg
Janna ajatella tuollaisten kivettyneiden korallien ikaa. Haviavaa kansanperintoa, sanoo UNESCO maailmanperintokohteestaan.

214046.jpg
Taysikuu ja bileet samalla saarella vahan kauempana. Abba ja CCR veivat osan autiosaari-fiiliksesta.

Menomatkalla saimme nauttia laivakyydista ylhaisessa yksinaisyydessamme. Paluumatkalle kyytiin hyppasi jo muitakin turisteja.

Airlie Beachilla peilista tuijotti vieras naama. Nyt tiedan mita tarkoittaa termi paahtua. Talla kertaa kasite viittaa kasvoihini. Hyvalta nayttaa, samoin hiukset, joita on huuhdeltu muutama paiva vain ja ainoastaan merivedella.