Aamu Australiassa aukeni kylmänä ja tuulisena. Koska tällä puolella päiväntasaajaa kaikki on vähän miten sattuu, on pikkusaaren kevät vasta alkamassa. Päivisin on onneksi jo parikymmentä astetta, joten ei suurempaa hätää. Mitä nyt pieni kulttuurishokki kuuman Bangkokin jälkeen.

183715.jpg
Melbournen lentokenttä aamukuudelta.

Elin siinä luulossa, etten pidä suurkaupungeista. Bangkok, Madrid ja Pariisi tuntuvat kaikki sekavilta ja kaaosmaisilta. Vaikka Melbournessakin asuu miljoonia ihmisiä, on tunnelma jotenkin aivan erilainen. Kaduilla on rauhallista, tilaa on paljon, jotenkin sellaista suurkaupungin tunnelmaa, jollaista olen sen kuvitellut olevan.

183717.jpg
Läntinen Melbourne Yarra-joen sillalta.

Australiaan matkustaessa Suomeen nähden aikaeroa kertyy seitsemän tuntia eteenpäin. Yöeläjälle aikaisin nukkumaan käyminen ei ole muutenkaan helppoa, mutta nyt se on sata kertaa hankalampaa. Kun täällä pitäisi käydä nukkumaan eli noin yhden kahden aikaan yöllä, on sisäinen rytmi suomalaisittain vielä iltapäivän puolella.

183718.jpg
Pilvenpiirtäjät ovat hienoja. Joko pian Lappeenrannassakin?

Matkakumppanini Annastiina saapui Melbourneen Jindabynesta ja olemme tehneet hieman suunnitelmaa Australian valloitukselle. Rahaa on ihan liian vähän, mutta luotamme kavereihin ja sukulaisiin majoituksen suhteen.

Melbournesta aiomme näillä näkymin siirtyä Ocean Roadia pitkin kohti Adelaidea, josta lähdemme Outbackiin eli takamaille Subarun nelivetofarmari suunnattuna kohti Ulurua eli Ayer´s Rockia. Tähän olemme suunnitelleet kuluttavamme pari viikkoa. Sieltä suuntaamme näillä näkymin itärannikolle Townsvilleen, johon päästyämme jäämme katselemaan Great Barrier Reefia joksikin aikaa. Siinä vaiheessa eli lokakuun alussa merivedet lienevät jo lämmenneet, eli toivottavasti silloin olisi rantaelämän aika. Grillailun jälkeen ajatuksena olisi ajella alas kohti Sydneyta ja Canberraa. Saa nähdä.

183719.jpg
Kanadalainen hostellityöntekijä Zed antoi hyviä neuvoja kohti Ayer´s Rockia. Oli kuulemma kuullut aika monta kertaa kysymyksen chopperin omistamisesta.