Jo se, että sunnuntai oli lauantaisen hullunmyllyn jälkeen vapaapäivä, olisi riittänyt. Kaiken lisäksi aamulla herätessäni ajoissa aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Kamat päälle, sukset alle ja kohti huippua.

Lähdimme saman tien aamusta haikkaamaan kohti Etanan/Ettanin (oikea nimi oli joku Bec de  Setan) toppia. Jouduimme itse tekemään portaat, joten matkaan meni varmaankin kolme varttia.

59036.jpg
Kohti rusketusta. Ilkka vetää.

Ylhäällä pieni auringossa kiipeäminen palkittiin: lumi oli kiinnittynyt hyvin, edessä useampi sata metriä vertikaalia puuterilunta. Eihän siinä auttanut kuin hiihdellä alas. Hyvä lumi jatkui melkein padolle asti, joka on useiden laskureittien kohtaamispaikka ennen hissitettyjä rinteitä. Siellä olikin jengiä sen verran, että lähdimme saman tien eteenpäin.

59038.jpg
Vielä aivan riittävän monta käännöstä jäljellä. Ilkka vetää.

Toinen kierros alkoi iltapäivällä yhden aikaan, suuntana perusbäkkäri. Ylhäällä terassilla taivas meni umpeen. Alhaalla näkyvyyttä näytti kuitenkin riittävän, joten ei muuta kuin eteenpäin. Hyvä ratkaisu, iso kenttä nimeltä Superbowl oli hyvässä hapessa. Päivän lopuksi vielä Barry´s bowl, jonka yläosa oli innokkaiden haikkaajien mukaan pyydaa. Itse hiihdimme peruslunta perusreitiltä.

Matkassa oli hyvää jengiä, kaikilla oli vauhti päällä ja laskutaidot kohdillaan, joten etenimme aivan riittävällä tahdilla paikasta toiseen. Laskuporukan koostumus oli suhteellisen heterogeeninen: nuorimmalla ja sitä seuraavalla laskijalla oli ikäeroa yhdeksän vuotta, kaikki lajit eli sukset, laudat ja tellut olivat edustettuina. Ehkä päivä ei ollut täydellinen, mutta ainakin uskomattoman hyvä.

59037.jpg
Urheat pulkkailijat talsivat padolle vasemmalla alareunassa.

Viiden jälkeen laskimme alas kylään. Kyläkorkeudella, 1 500 metrissä, oli lämpöä noin viisitoista astetta, siinä hiessä ja kosteudessa ilmasto tuntui aika trooppiselta.

Päivän jälkeen jalat, pää ja käytännössä jokainen lihas ja nivel huusivat leipää. Aamulla olin laittanut  pähkinärusinasekoituksen ja muut eväät repun sijasta sen viereen. Siperia opettaa. Illalla energiaa tankatessani ihmettelin kyllä hieman tuon sekoituksen saksankielistä nimeä, Studentenfutter. Studentenhan tarkoittaa opiskelijaa, futter eläimille tarkoitettua rehua...

59039.jpg
Illalla alkoi taas sataa vettä, mutta sekin ehti tauota aamuyöstä. Toivottavasti aamulla on taas aurinkoista.