Ylimääräiset vapaat on vietetty ja nyt alkaa reipas työnteko. Ei sillä, että duuni kuuluisi suosikkitapoihini viettää aikaani, mutta talven hiihdot on jotenkin kustannettava. Pari viime vuotta olen rahoittanut hiihdot tekemällä talvella töitä, mutta nyt halusin kokeilla perinteistä hiihtopummisysteemiä. Siihen kuuluu ahkera työnteko kesällä ja syksyllä, jotta talvella voi sitten keskittyä olennaiseen.

Säästötili on karttunut kesän aikana hieman liian hitaasti, mutta eiköhän syksy riitä muutaman kuukauden hiihtojen peittämiseen. Luultavasti pääsen talven aikana tekemään ekstrauksia myös hiihtokeskuksissa (Kashmiria lukuunottamatta), joten eläminen ei ole täysin etukäteissäästöistä kiinni.

Yleensä kauden reissussa viettävät painavat pitkää päivää rakennustyömaalla tai tehtaalla. Itselleni luontainen vaihtoehto on lehdessä työskentely. Voin lisäksi tehdä freelance-henkisesti avustuksia urheiluosastollemme, joten "ylitöitä" voi tälläkin alalla painaa. Näin myös aion tehdä, sikäli kun vain jaksan.

Tuntuu hassulta olla syksy paikallaan. Vuosi sitten olin reissussa, sitä ennen jaoin loppuvuoden opintojen ja työnteon sekoituksella. Nyt suunnitelmat ovat suhteellisen selvät aina joulukuuhun asti. Tällainen ennakoitavuus vaatii totuttelua.

Ai tekisikö mieli olla reissussa? Todellakin. Ihme, koska viime syksynä haikailin tasaisen arjen perään. Aina sitä haluaisi sitä, mitä ei saa. Mutta kyllä tästäkin selvitään.