Olin päivän ylhäällä ottamassa aurinkoa ja hiihtelin takaisin hissiasemalle jatkaakseni matkaa alaspäin.

Hissiaseman edessä on joukko ihmisiä. Yksi mies makaa maassa ja toinen hänen päällään. Päällä oleva näyttää kolmekymppiseltä, makaava reilulta viisikymppiseltä. Ensin katson, että juniori auttaa senioria, mutta hän pitääkin sitä vanhempaa tiukassa otteessa, vaikka vanhemmalla miehellä vuotaa naama verta.

Menen paikalle ja sanon suht kovalla äänellä juniorille, että painuisi helvettiin siitä. Vaikka juniori vääntää ranskaa, ymmärtää hän näköjään sen verran englantia, että löysää vähän otettaan vanhemmasta miehestä.

Samalla joku alkaa selittää, että en tiedä tilanteesta mitään; ilmeisesti seniori oli löynyt nuorempaa (lautailija oli siis kurvannut suksijan edestä rinteessä tms) ensin ja sitten juniori oli hypännyt kimppuun.

Ok, seniori teki väärin, eihän ketään saa lyödä. Mutta mitä liikkuu kolmekymppisen atleetin päässä, kun hän alkaa nuijia itseään reilusti vanhempaa henkilöä päähän, ja vielä kaataa hänet maahan? Ja lyömällä takaisin alentuu vielä toisen tasolle...

Ei saisi vetää johtopäätöksiä yksittäistapauksista, mutta aiemminkin olen nähnyt samanlaisia tilanteita. Kerran joku ranskis hakkasi kaveriani sauvalla kypärään, koska kaverini ei suostunut olemaan kiilattavana hissijonossa. Aika kuumaa verta tuntuu olevan keskellä Eurooppaa.