Ison kaupungin etuja on eri tavat tuhlata päivä. Rantojen lisäksi voi katsella korkeita rakennuksia, käydä museoissa, aquariumissa, istua katukahvilassa pari tuntia ja katsella pukuherrojen juoksentelua. Sydneyn ja Australian yksi erikoisuus on juuri juokseminen. Bisnesihmisillä on aika ilmeisesti tiukalla, joten lenkille lähdetään lounastunnilla.

Sitä pidetään vielä ihan normaalina asiana. Itse lenkkeilen mieluummin luonnon kuin liikenteen keskellä, tietynlaisessa rauhassa. Johan siinä keuhkotkin saavat raittiimpaa ilmaa. Miltä se näyttäisi, jos liikemiehet ryhtyisivät juoksentelemaan Mannerheimintietä puolenpäivän aikaan? Niinpä.

(Edit:) Lisäksi isoissa kaupungeissa tapahtuu aina. U2 ja Pearl Jam ovat alkukuun artistit. Milloin Lappeenrantaan?

244368.jpg
Kalastajan unelma.

Sydney Aquarium on komea paikka. Näin muun muassa ensimmäisen vesinokkaeläimen eli platypusin sekä aitoja haikaloja.
Aquariumissa on perusakvaarioiden lisäksi pari isoa allasta, joiden alle oli rakennettu kävelytunnelit. Oli aika vaikuttava kokemus nähdä nelimetrisen haikalan lipuvan silmien edestä, askel pysähtyi myös valtavan keihäsrauskun alla - se makasi yhden kävelytunnelin päällä.

244369.jpg
Pienen pieni rausku.

Eipä sillä, muuten akvaario ei tarjonnut hirveästi yllätyksiä. Tietysti vähän sai rintaansa röyhennellä kun katselin koralliosastoa sekä sateenkaaren värisiä kaloja - meikä on sentään nähnyt nuo ihan oikeassa ympäristössään.

244378.jpg
Vihdoinkin minulle on selvinnyt, miksi aasialaiset matkustavat ryhmissä. He haluavat kokea asioita muiden kanssa, eivät yksin. Toki lonely ridereitakin löytyy, mutta niinhän kaikilla säännöillä on poikkeuksensa.