Pari viime päivää ovat kuluneet perusasioiden järjestelyyn. Vanha pankkitilini oli suljettu, koska siellä ei ollut puoleen vuoteen ollut liikennettä. Sinällään se ei haitannut, sillä viimeisten tilitietojen mukaan siellä oli vain miinusmerkkisiä lukuja.

Nyt on uusi privé account avattu, pankkina vanha tuttu Credit Suisse. En voi kieltää, etteikö olisi hienoa omistaa sveitsiläinen pankkitili.

288226.jpg
Lunta satelee...

Hohtoa heikentää hieman se, että jouduin ojentamaan virkailijalle työsopimukseni ja passini. Numerotilin saisi haltuunsa kuulemma 50 000 frangin (noin 33 000 egeä) kertatalletuksella. Credit Suisse preferoi kuitenkin yli 200 000 frangin alkutalletuksia näille tileille, joita varten ei tarvitse henkilöllisyyttään paljastaa.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana näistä tileistä mainittakoon se, että vaikeakulkuisen maaston lisäksi Sveitsin asema sodattomana maana perustuu huhujen mukaan useiden suurvaltojen päämiesten henkilökohtaisiin talletuksiin numerotileille.

288228.jpg
Ei sada enää. Edessä Verbierin Place centrale.

Puolen tunnin jonotus poliisiasemalla palkittiin todistuksella siitä, että työlupahakemukseni on käsittelyssä ja että asun Verbierissä koko kauden. Seuraavaksi hakemaan siis kausikorttia puoleen hintaan.

Eilen tervetullut vesisade kasteli kylän ja pyrytti lumena vuorille. Nollaraja, eli missä lumi muuttuu vedeksi, taitaa kulkea tällä hetkellä reilussa 2 000 metrissä.

288227.jpg
Kauden alku näkyy rakennustyömaillakin. Ja näin aitoja ne kiviaidat ovat. Image is everything? Noh, näyttäähän tuo kivemmalta.

Kävin eilen lenkillä. Oli aika äijäolo, kun vajaan tunnin verran hikoili vertikaaleja ylöspäin. Ei ihmekään, että afrikkalaiset ovat aika sankareita pitkillä matkoilla, kun tällaisella tavallisella tallaajalla 1500 metrin korkeus tuntui jo puuskutuksena.

Liekö apunsa ollut tuosta lenkistä, mutta mystinen päänsärky, jota epäilin jo alkavaksi alppiödeemaksi, katosi reippailun jälkeen.

Lost osaa koukuttaa pahasti, nimim. toinen kausi kahdessa päivässä.

288224.jpg
Tällaisen aidan rakennan sitten omaankin kotiini.