Voi voi, käy jotenkin sääliksi Lappeenrantaa ja Linnoituksen yötä (vaikka yö ottikin tänä vuonna aimo harppauksen oikeaan suuntaan) Kävin nimittäin Helsingin Taiteiden yössä. Tunnelma keskustassa oli erittäin hyvä. Yhteisöllinen. Kiasman edessä temppupyöräilijät ja skeittaajat vetivät musiikin tahtiin, kaupat olivat myöhään auki, kirjakaupoissa oli kirjailijahaastatteluita ja esiintyjiä oli ihan ympäri keskustaa. Hyvä tunnelma.

Tungin itseni myös Senaatintorille, jossa muisteltiin vuoden 1968 biisejä. Tunnelma takaosassa oli.. hmm... Simon sanoja lainaten mature, eli aikuinen, noin yhdellä tavalla sanottuna. Mutta kivoja kuvia sai, ei sillä.

1851733.jpg

1851743.jpg

1851701.jpg

Plussat
- Hyvä tunnelma
- Hitosti ihmisiä
- Kaupat auki
- Kiva keli

Miinukset
- Hitosti ihmisiä


Perjantaina oli ohjelmassa myös Linnanmäen huvipuisto. Odotin innolla Kirnua, eli sitä vehjettä, jossa pää menee alaspäin ison maailman tyyliin. Viime kesänä olisin halunnut mennä siihen, mutta laite meni jumiin joten väliin jäi.

Pidän kovasta vauhdista, jota Kirnu tarjosi kyllä. Mutta yksi luuppi ja se oli siinä. Oli vähän hölmistynyt olo kun ymmärsin, ettei laite lähde enää toiseen suuntaan, vaan pysähdys tarkoitti sitä, että se leikki oli ohi.

Ja mistä lie johtuu, mutta se ketjukeinu-systeemi, joka lapsena oli ihan huippulaite, sai pään pyörälle ja palan kurkkun. Happaman makuisen. Vielä sunnuntainakin pyörivä liike sai aikaan pahan olon.

Enää Serena ei muuten riitä, vaan itänaapurit ovat pääosassa myös Linnanmäellä. Ja ei, kyseessä ei ollut rasistinen huomio, ihan vain huomio.

Plussat
- Lyhyet jonot laitteisiin
- Kuivahtaneen vohvelin tilalle sai ilman ongelmia uuden ja tuoreemman

Miinukset
- Mihin ovat RAY:n pelikoneet hävinneet? Videopelit eivät riitä...
- Törmäilyautoareenasta oli tehty pyöreä ja keskelle pistetty vielä tolppa, ettei varmasti kukaan törmäile.
- Jos olisin lapsiperheellinen, en menisi Lintsille. Rannekkeet, ruoat ja juomat maksaisi melkein 200 e.


Tulipas sitä näköjään puuhasteltua viikonvaihteessa. Lauantaina oli pitkään odottamani Helsinki-kohde edessä, eli käynti legendaarisella rock-klubi Tavastialla.

En siis ole koskaan aiemmin käynyt Tavastialla, vaikka mieli on tehnyt. Siellä kun soittaa aika hyviä bändejä aika usein.
Ja onhan se siisti mesta. Siellä on tunnelmaa ihan eri tavalla kuin seduloissa (joissa olen sentään ollut töissä). Baarimikoilla ei ollut yhdenmukaisia vaatteita, sai olla pipoa päässä, oli tarpeeksi pimeää ja paikka huokui kaikin puolin rock-henkeä.

Myönnetään, en ollut koskaan nähnyt myöskään soittopaikkaa, jossa on tuollainen lava ja sali, jossa on vartavasten valo- ja äänisysteemit pystytetty siellä olemaan, ei vain väliaikaisesti.

Scandinavian Music Group soitti hienon keikan. En ollut heitäkään aiemmin muistaakseni livenä nähnyt, joten tuli sekin korjattua. Monta uutta biisiä ja kaksi encorea. Hianoa.

Plussat
- Aito tunnelma
- Parvelta kivat näkymät
- Paljon baaritiskejä pienehkössä tilassa

Miinukset
- Okei, vähän liian pimeää, varsinkin portaikoissa
- Lasinkerääjän näkökulmasta hankalia laseja kannettavaksi, samoin bissepullojen suosio ikävää siltä kannalta
- No mikä sillä bändillä kesti tulla soittamaan?