Helsinki on aika hassu paikka. Kävin muutamassa liikkeessä, joissa sain henkilökohtaista palvelua. Toisessa myyjä silmin nähden innostui, kun puhuin useamman kuin pari sanaa. Toisessa tapauksessa kuului peruslitanian perään vielä "kiitos päivän piristämisestä!". Ilmeisesti keskustassa ei ole totuttu juttelemaan? Kiirekö siellä sijaitsee?

Tapasin myös erään vanhan tuttavan ensimmäiseltä alppireissulta. On huimaa, miten joku osaa keskittyä kahteen asiaan täydellisesti. Kun jokin juttu oli kesken ja puhelin soi (työasioita on tapana työpäivän aikana hoitaa), niin heti puhelun jälkeen hän pystyi jatkamaan tarkalleen samasta kohdasta, johon puhe jäi.

Mielestäni kyse on pitkälti sekä keskustelukumppanin arvostamisesta että erittäin hyvästä muistista. Jos itselleni tulee jokin häiriötekijä, täytyy edellinen asia olla suunnilleen kirjoitettuna paperilla, jotta muistan mistä oli kyse.

---

Tsadissa reppuvalikoimat olivat kohtuulliset. Yksikään ei vain tarttunut mukaan. Deuterin guidea en löytänyt, mutta muita malleja kyllä. En vain osannut päättää 40-litraisen ja 30-litraisen välillä. North facellakin oli hyvännäköisiä reppuja, mutta se logo paistoi ylätaskun päältä häiriten kokonaisuutta - en viitsisi maksaa mainostamastani tuotteesta, löyhästi linjaten. Ehkä soitan maahantuojat läpi, jos jostakin irtoaisi hyvällä myyntipuheella reppu.

Toisaalta myös hinnat ovat kohdillaan. 120 euroa yhdestä repusta on paljon. Varsinkin kun vanha rutjake eli Haglöfs taisi säikähtää vaihtopuheita ja vetoketju toimii taas moitteettomasti. Vaikeita asioita...