Hesarin urheilutoimittaja Jarmo Färdig lupasi viime vuonna pyöräillä jollekin eliittikisapaikkakunnalle, jos Suomi saa enemmän kuin yhden mitalin Götebogin EM-kisoista. Niitä tuli kolme, joten ukkeli lunasti lupauksensa ja lähti polkaisemaan Lahteen.

HS teki suorituksesta jutun. Jutun tyylilaji oli viime aikoina formuloissa ja futispeleissä yleistynyt ns. minuutti minuutilta-tekniikka. Mukana sadan kilsan polkaisulle oli asiaankuuluvasti huoltoauto.

Mielestäni toteutus oli aivan loistavaa huumoria.

Mutta sitten kommentteihin. Ilmeisesti joidenkin lukijoiden mielestä Hesarissa ei saisi ottaa ikinä rennosti.


"Pistin jo eilen kommentit, mutta ne ei näköjään päässyt sensuurista läpi vaikka se noudatti oikealla olevaa keskustelusäännöstöä.

En millään muotoa maksavana tilaajana voi hyväksyä sitä että lehden työntekijät työajalla tekevät juttuja itsestään. Tämänkin jutun tekemiseen on mennyt kolmen ihmisen: pyöräilijän, kuvaajan ja jutun kirjottaneen toimittajan päivän työpanos!

Mikäli veto hävitään, niin olisi kohtuus että sen kustannukset maksaa häviäjä itse. Loppujen lopuksi häviöhän perustui nyt siihen että kolumnisti ei osannut analysoida suomalaisen urheilun tasoa vaikka se pitäisi olla hänen leipätyönsä."


"Onpa iso juttu, voi sentään. Meikäläinen ajoi jo 15 vuotiaana tavallisella mummonpyörällä saman matkan vaara maisemissa Kainuussa. Huoltojoukkona oli eväsreppu selässä. Seuraavana päivänä sama matka takaisin.""Enpä ollut uskoa silmiäni, että tällaisestakin naurettavan lyhyestä matkasta tehdään iso juttu - huoltojoukot ja kaikki! Kas kun ei helikopteria huoltamaan...

Sitä paitsi - jokainen vähänkin pidemmälle pyöräilevä tietää, että aina pitää ottaa vararengas mukaan matkalle, sen vaihtaa muutamassa minuutissa. Ei ihme, jos tämä jää toimittajan viimeiseksi fillarimatkaksi, noita kumeja kyllä posahtelee aina."

"Minusta on komeeta kun mies päätteen takaa hyppää satulaan ja lunastaa vetonsa. 100 kilsaa on ihan kelpo matka katua tuotakin vetoa moneen kertaan ja osat satulaa vasten muistuttavat herkkyydestään yhä tiheämmin...

Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että joku polkee pitempään ja paremmin. J.F. n sarja on keski-ikäisten hiirikäsiluokka ja sen luokan suoritukseksi tämä on ihan kelpo. Hyvä!"

Eli toki monet ymmärsivät jutun idean, mutta eivät kaikki. Samaa näkee Hesarin muidenkin blogien kommenteissa. Jotkut lukijat osaavat näemmä olla todella tiukkapipoisia. Ei käy HS:n toimittajia kateeksi.