Tietokoneeni ja minun viimeiset yhteiset päivät eivät ole sujuneet sovussa. Katkova nettiyhteys, itseään käynnistelevä kone ja hiihto- ja työhommat ovat pitäneet kiireisinä. Nyt taidamme olla hetken ystäviä.

Lisättäköön vielä edelliseen läppäripostaukseen, että nämä ongelmat eivät ole uusia. Suhteemme on ollut enemmän tai vähemmän kriisissä viimeiset puoli vuotta. Nyt tein päätöksen ja päätin erota. Ei siinä sen kummempaa.

Mutta asiaan. Viime päivät ovat olleet epävakaisia. Pilviä on ollut Verbierin päällä lähes jatkuvasti. Välillä sieltä on pudotellut lunta, välillä ollut muuten vain harmaata. Tällaisten päivien kohteena on vastapuolella laaksoa sijaitseva pieni hiihtokeskus Bruson. Vaikka sinne täytyy kulkea ilmaisella postibussilla, kuuluu Brusonin alue Verbierin hissilippuun. Sateisella säällä ja huonolla näkyvyydellä Brusonin metsät tarjoavat kontrastia ja mahtavaa metsähiihtoa.


384967.jpg
Suomipekat tamppaamassa. "Meillä on tällane pien laskuporukka menossa..."

Eilen Brusoniin suuntaavassa bussissa taisi olla 45 suomalaista ja 5 ulkkaria. Keskuksessa ei käy tavallisesti kuin paikallisia koululaisryhmiä, joten siellä on lähes aina erittäin hiljaista. Puut reunustavat rinteitä ja rinteenvierustat ovat täynnä helppoa offaria, joten ei ihme, että sumuisina päivinä härmäläiset jättävät Verbierin hiihtoalueen sumuiset ja puuttomat hiihtoalueet keskieurooppalaisille.

384984.jpg
Olen joskus maininnut teknisten vaatteiden mukavuuden vaihtuvissa olosuhteissa...


Pääsimme ensimmäisinä hisseihin ja parin ankkurin ja tuolihissin jälkeen olimme perusoffarin siirtymäreitillä. Näkyvyys oli seuraavanlaista.

385429.jpg
Teemu miettii poikkarin polkemisen suuntaa.

Kevyen tamppauksen jälkeen pääsimme American (nimi juontaa juurensa uskomattoman kuivaan lumeen, jota sataa juuri kyseisellä metsäseinälle) päälle. Edellisen päivän jäljet olivat peittyneet juuri sopivasti, joten ei muuta kuin lujaa alas. Laskeminen alkaa olla hiljalleen kasassa, joten puiden välissä pujottelu oli suorastaan mukavaa.

385421.jpg
Teemu pöllyttää American peräosissa.

Muutaman laskun jälkeen suuntasin alas kohti bussia, joka kuljettaa Brusonista Le Chablen kylään, josta lähtee gondoli Verbieriin. Olin minuutin myöhässä, ja bussi lähti liikkeelle juuri, kun olin hyppäämässä hissistä pois.

Onneksi myös laaksossa oli ollut pakkasta, joten hiihtelin Brusonista peltojen ja pihojen yli Chableen. Vaikka tänään perjantaina oli pubin kuukausittainen siivouspäivä ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta, tuntuu juuri nyt tällaisen arjen vaihtaminen johonkin muuhun aika mahdottomalta vaihtoehdolta.

385425.jpg
Teemu hiihtää hakkuuaukealla. Ilme kertonee pohjien paksuudesta - aika vähissä ovat vielä.