ntiassa ruoka on hyvää, tosin pahimmillaan hyvin yksipuolista.
Vieläkään ei ole selvinnyt, että miksi meille tarjoiltiin ensimmäiset kaksi viikkoa samoja ruokia, mutta sittemmin tilanne on korjaantunut.
Gulmargissa pääosa
turisteista majoittuu hotelleissa. Yleensä jokaisella hotellilla
on oma ravintolansa tai ainakin keittiö. Iltaisin saakin ottaa
menun käteensä ja valikoida illallista.
Ulkona
syöminen – eli toisin sanoen muiden hotellien rafloissa
käyminen – on edullista touhua. Perusannokset maksavat yhden
tai kaksi euroa. Illallinen kolmelle riisien ja juomien kera
kustantaa yleensä noin 10 euroa. Ei paha, vaikkakin kylillä
ja Srinagarissa ravintolasyöminen on vielä edullisempaa.
Täälläkin hiihtokeskuksissa osataan ”ryövätä”
hintojen osalta.
Tangmargissa Hotel Downhillin ravintola lämpiää kamiinalla. Rok rok!
Myönnettäköön, että
hyväkin ruoka alkaa maistua puulta, jos sitä täytyy
syödä jatkuvasti. Riisi ei enää uppoa enää
oikein kenellekään, koska jokainen on ollut kipeänä
silloin, kun sitä bulkkikamaa on roudattu ruokapöytään.
Olemmekin siirtyneet sittemmin paistettuun vegeriisiin sekä
nuudeleihin.
Mausteita tunnutaan käyttävän
reilulla kädellä. Chiliä tungetaan joka paikkaan.
Hiljalleen huulet ovat alkaneet tottua jatkuvaan pikku poltteeseen,
ja tulisuuden takaa alkaa löytyä muitakin
makuja.
Vegemättöjen ja kanariisisysteemin
yliannostuksen myötä ensimmäisen ranskanperunat
maistuivat taivaallisilta. Menimme viereiseen hotelliin syömään
ja satuimme kysymään, että löytyisikö
ranskiksia. Yes sure. Niitä sitten tilailtiin useampi annos.
Reilun parin viikon riiseilyn jälkeen se oli varmaan ihan
oikeutettua.
Karkkeja täältä ei oikein saa.
Tutut ehkä tietävät, että viinan sijaan pidän
karkeista, mutta täällä niitä en ole kummemmin
kaivannut. Suklaata on rinne-eväänä, mutta muuten
makea on yksittäistä Srinagarin leipomovisiittiä
lukuunottamatta poissa mielestä. Limppareista tulee onneksi
riittävästi sokeria.
Perusillallinen sen jälkeen, kun valitimme ruoan tasosta. Seba tsekkailee saalista.
Hotellihinnat ja katuhinnat
ovat huimassa ristiriidassa. Automatkalla Srinagariin eli Kashmirin
pääkaupunkiin pysähdyimme jossakin pikkukylässä,
kun kuljettajalla oli jokin kahden minuutin asia hoidettavana.
Shoppailin sitten pienellä avokioskilla. 1,5 litran kokispullo
maksoi 20 rupiaa eli 35 senttiä. Hotellin ravintolassa
samanlainen pullo maksaa 100 rupiaa eli 1,7 euroa.
Sama on
kuulemma bissen kanssa, joka on muslimimaassa kiven alla. Jostakin
hotellin baarista 6,5 desin olut maksaa 200 rupiaa (3,5 euroa), kun
kaltereilla varustetussa sisäpihan takanurkan viinakaupassa
pullollisen saa 80 rupialla (n. 1,3 e).
Laskukuva vielä mukaan. Seba nautiskelee laudalla. Puuteripöllyä ei ole feikattu.
Kommentit