Aiempina kausina en ole ollut näin pitkälle kevättä paikan päällä. Nyt varasin tarkoituksella lennot toukokuun puolelle, jotta saan katsella kevään etenemistä ja nauttia lämmöstä sekä hyvällä tuurilla vielä hiihdostakin kuun loppuun asti.

Kylillä kevät ei ole vielä aivan täysillä päällä, mutta alempana laaksossa illatkin ovat lämpimiä ja puut ovat täydessä lehdessä. Aika siistiä.

536061.jpg
Serpentiini alas kohti Le Chablea.

Ihan niin upeaa ja hienoa ei ole tämän tuppukylän kauppojen aukioloaikapolitiikka. Migros ja muut ruokakaupat sulkivat viime lauantaina ovensa jo viideltä iltapäivällä. Välissä oli vielä muutaman tunnin siesta. Rasittaa, kun pitää aikatauluttaa kaupassa käyntikin. Kaukana ollaan ympärivuorokautisista aukioloista.

Urheiluliikkeissä on pian ollut alennusmyynnit kuukauden verran käynnissä. Hassua, vaikkakin ihan loogista. Ihmiset lähtevät pois, kuka ostaisi talvikamoja kesällä. Toisaalta kesäkamatkin pitää saada myytyä ennen toukokuun kuollutta aikaa poies. Noh, Millettiä ja vastaavia paitoja ja housuja saa 20 frangilla eli reilulla kymmenellä eurolla, en valita.

536057.jpg
Ovimiehemme Pubilla sekä kahden viikon saalis. Brittijunnut yrittävät sisään halvoilla feikkihenkilökorteilla. Tuossa ensimmäiset pinkit ovat kaikki "kansainvälisiä ajokortteja", seuraavat henkilökortteja... Kysyin, että eivätkö junnut valita, kun viet kortin. "Sanon heille, että menkää valittamaan poliisille."