Ulkomailla parhaat ja tärkeimmät tiedot Suomen asioista tarjoavat iltapäivälehtien lööpit. Viime aikoina siellä on ollut paljon puhetta Idolsista. Totta kai aidolssia on seurattu youtuben kautta tarkasti läpi finaalien. Eniten minua on jäänyt ihmetyttämään Arin voitto. Eikö edellisestä kisasta otettu mitään opiksi, kun voittajaksi tuli maallikon korvaan ihan tavallisen lauluäänen omistava Ilkka Jääskeläinen? Mitä erikoista tässä Arissa sitten oikein on?

Jos Idolsin pääkohderyhmä on pikkuteinit, niin millä heidät saadaan ostamaan speed metallia lupailevan Arin levy? Ja miksi se jamppa lauloi niitä isojen poikien lauluja, kun sillä ei ole riittävästi elopainoa niitä varten? Oma veikkaukseni on, että Arin levyä ostetaan kauppoihin kultalevyn verran, mutta sitä myydään alle 15 000 kappaletta. Toista levyä ei hevi-Ari varmaankaan pääse edes tekemään.

Iltapäivälehdissä jatketaan: "Langanlaihan tytön sijasta varikolla kävelee käsi kädessä puolisonsa kanssa kansainvälinen kaunotar: ryhdikäs ja muodokas, mutta kiinteä." (IL 12.4.07) Kenestä puhutaan? Ja varsinkin kuka tuon kirjoitti?

No tietysti Jenni Dahlman-Räikkösestä. Ensin ajattelin, ettei tuollaiseen "sanailoitteluun" kykene kuin Rita Tainola, mutta lainaus on kilpailevasta Iltalehdestä. Ritahan ei sinne kirjoittele. Toimittajana Tarinassa Tuula Nieminen. Millainenkohan meteli nousisi, jos tuon olisi kirjoittanut joku mies?

Ja vielä. Ketä kiinnostaa Sienna Miller ja Jude Law? Miksi heistä kirjoitetaan Suomen iltapäivälehdissä? Mitä he ovat tehneet? Samaa sarjaa kuin Britney Spears...

Nykyään on trendikästä tuottaa online-uutisia. Miten se sitten näkyy iltapäivälehtien vasemman laidan sivupalkissa? "Viisitoista kuoli Guatemalassa. Mies puukotti kaverinsa hengiltä Pöytyällä. Irakin parlamentissa räjähti. Taksiautoilija sammui rattiin Turussa." Niin, yleensähän surulliset uutiset täyttävät uutisen kriteerit.

Puuh, siinä tärkeimmät. Täällä paistaa aurinko ja ruoho on vihreää.