Olipahan kausi! En osannut odottaa ihan tällaista kevättä, kun Jenkkilän koneeseen tammikuussa astuin.

Ennen kaikkea hyvä ja työteliäs kausi. Tiesin syksyllä, että ihmeitä saa tapahtua, jotta kaikki hommat pysyvät käsissä: pitäisi tehdä oikeita töitä, kirjoitustöitä, kuvata, kuvata laskuleffaa, hoitaa asioita ja vielä nauttia laskemisesta.

Jälkikäteen ajateltuna voisi sanoa, että hyvin kävi, mikään ei kussut ja tuli pari mukavaa ylläriäkin.

Yksi asia joka jäi vähän harmittamaan oli still-kuvaamisen vähäisyys. Toisaalta halusin, että saamme leffaprojektin hoidettua, joten tietoisesti keskityin siihen. Mutta toisaalta, nyt kun olen vähän katsellut talven kuvasatoa, niin on siellä seassa pari hyvääkin otosta.


Lumitilanteet menivät reissuillani vähän vaihtelevammin kuin niillä, jotka nauttivat koko talven Alppien dumpeista. Tammikuussa ei Jenkeissä satanut kuin muutamana päivänä, mutta Alpeilla satoi runsaastis. Helmikuun "kuivan jakson" päätin olla Suomessa töissä, mutta niin vaan faceshotteja huudatettiin Alpeilla.

Maaliskuussa alkoi onni suosia, juuri kun kuvasimme leffaa satoi sopivasti lunta ja paistoi aurinko. Huhtikuussa tulikin Norjan reissu, jossa satoi, mutta vettä. Onneksi välillä paistoi aurinkokin. Huhtikuun lopulla dumppasi, samoin toukokuun alussa, oli hieno reissu Chamonixissa.

Keväälle oli vielä suunnitteilla reissu Norjaan, mutta taas tulivat arkielämän esteet tielle, joten sitä pitää vielä pohtia.


Huippuhetkiä talvelta on monia. Ehkä parhaiten ovat silti jääneet mieleen Jenkkien roadtrip ja ihmisten ystävällinen asenne uudella mantereella. Myös Norjassa oli mahtava päästä käymään, samoin Chamonixin loppukevään puuhastelut jäävät varmasti muistoihin tältä kaudelta muutenkin kuin kuvina.

Mutta ennen kaikkea mielen päällä ovat kaikki ihmiset. En ole ikinä perustanut kliseestä, jonka mukaan harrastuksista saa uusia tuttavuuksia ja ne yhdistävät samanhenkisiä ihmisiä.

Joudun ehkä muuttamaan asennettani. Tällä kaudella, osittain myös Vapaalasku.comin juttujen ansiosta, olen tutustunut moneen uuteen ihmiseen. Olen saanut heiltä/teiltä paljon: uusia näkökulmia, mielenkiintoisia tapoja tehdä asioita, keskusteluja, kokemuksia, väittelyitä, uusia tarinoita. Kiitos kaikille, sekä vanhoilla että uusille tuttaville. Jatketaan ensi talvena!


1242502749_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Wille ja Blumi Tamokin iltamäessä huhtikuussa.